Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kirúgta ritmusszekcióját a Journey

Megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszertől a Journey. A legendás zenekarban üzleti és jogi nézeteltérések vezettek a kenyértöréshez.

0222journey

Ritmusszekció nélkül maradt a Journey, ahonnan egyszerre rúgták ki Ross Valory basszert és Steve Smith dobost. A bonyolult hátterű ügy lényege, hogy a két zenész – legalábbis Neal Schon gitáros és Jonathan Cain billentyűs álláspontja szerint – megpróbálta irányítása alá vonni a zenekar egyik cégét, a Nightmare Productions nevű vállalkozást, és ezzel „saját érdekeiket a csapat érdekei elé helyezték”. Ezzel – az ellenük benyújtott jogi dokumentumok szerint – azt akarták volna biztosítani, hogy jogot szerezhessenek a csapat nevére, és visszavonulásukat követően is garantáltan hétszámjegyű dollárösszegekhez jussanak mindenféle érdemi teljesítmény nélkül. Erre még saját forgatókönyvük szerint sem nyílt volna módjuk, ám ebben a helyzetben Schon és Cain nem látott más lehetőséget a helyzet rendezésére, csak a két zenész eltávolítását. A dokumentumok nem részletezik, pontosan milyen módon próbálta meg irányítása alá vonni a céget Valory és Smith.

Egyelőre nem tudni, kikkel folytatja tovább a koncertezést a csapat, de az idei évre nem is terveztek aktivitásokat, így ezt egyelőre még van idejük kisakkozni. Ross Valory és Steve Smith egyaránt a csapat legklasszikusabb sikerfelállásának emberei: előbbi az 1995-ös újjáalakulás óta most is folyamatosan tag volt a bandában, Smith pedig öt évvel ezelőtt, elődje, Deen Castronovo magánéleti botrányai után tért vissza a fedélzetre.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.