Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

King Diamond: dupla válogatásalbum vezeti fel a következő lemezt

0701konigdiamantNovember 11-én új válogatáslemez jelenik meg King Diamondtól a Metal Blade gondozásában. Az énekes és zenekara jövőre új albumot is készít.

„A Metal Blade megszerzett néhány licenszet a régi kiadómtól, a Roadrunnertől, így nemcsak pár régi lemezt tudnak újra kiadni bakeliten, de egy válogatást is kihozunk”, mondja King. „Ez a kollekció egy valódi best of lesz, amely az egész karrieremet áttekinti: az egyik lemezren a roadrunneres korszak dalai kerülnek, a másikra a Metal Blade-nél megjelent albumaimról válogatunk, de az egész cuccot a Metal Blade adja majd ki.”

Érdekesség, hogy King és a kiadó a régi, még remaszterizálatlan felvételekből kiindulva dolgozik a válogatáson. „Ha csak a remaszterizált kiadások megjelenése után kattantál rá a zenekarra, már csak ezeket tudtad megvenni, amelyek nem mindig úgy szólnak, ahogyan én azt szeretném. Most végre esélyünk nyílt rá, hogy személyesen válogassuk össze a dalokat Andy LaRocque-kal, és az új felszereléseinken nagyon keményen dolgoztunk rajta, hogy a lehető legoptimálisabban szólaljanak meg. És elég közel áll a végeredmény ahhoz, ahogyan az eredeti változatok megdörrentek. Hallani lehet majd bennük olyasmiket is, amik a ma beszerezhető újabb kiadásokon nem hallatszanak.”

King nemrég három új stúdiólemezre írt alá a Metal Blade-nél, tehát előbb-utóbb végre új albumot is kapunk majd tőle, aminek épp itt az ideje, hiszen az 58 éves énekes legutóbbi friss anyaga, a Give Me Your Soul... Please 2007-ben jelent meg. A folytatás valamikor jövőre esedékes.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #6 Wendiii 2014-10-01 22:38
Idézet - Khold:
én azért reménykedek egy Mercyful Fate lemezben is, természetesen a klasszikus felállás lenne hozzá az ideális :-)

King lemezeit is várom, számomra a Voodoo az etalon, meg a Fatal Portrait \m/


Anno a Voodoo előtt én is leborultam. Számomra a The Eye után a Spider's visszalépésnek tűnt (pedig mekkora dalok vannak azon is), a Graveyardnak meg egyszerűen nem tudtam soha elkapni a hangulatát (csak jópár évvel később). Aztán jött a Voodoo a THEM hangulatú borítójával, egy kellemes sztorival, és nem utolsósorban elképesztően jó zenéjével. Már az első ütem megvett kilóra, azóta is az egyik legnagyobb kedvencem tőlük. A THEM-et semmi nem taszítja le nálam a trónról. :) Mindössze egy albuma van, amivel a mai napig nem tudok mit kezdeni, ez pedig az Abigail II. Egyszerűen nem működik.
Ettől függetlenül kíváncsi leszek erre a válogatásra, mert néhány éve még azt hallottam, hogy ritkaságok is várhatók rajta (koncertek még 1985/86-ból, eddig kiadatlan demók, egyebek). A Spider's-ről is lemaradt vagy három dal, azoknak is örülnék.
De igen, az igazi egy Mercyful Fate lemez lenne, és ahogy olvasom, még erre is megvan az esély. Szóval reménykedjünk.
Idézet
 
 
+3 #5 Khold 2014-10-01 14:56
én azért reménykedek egy Mercyful Fate lemezben is, természetesen a klasszikus felállás lenne hozzá az ideális :-)

King lemezeit is várom, számomra a Voodoo az etalon, meg a Fatal Portrait \m/
Idézet
 
 
+1 #4 Gyenes Tamás Nűnű 2014-10-01 12:03
Idézet - Sárvári Gábor:
Ki vesz manapság válogatásalbumo t? Mondjuk az nem baj, mert a világ egyik leghaszontalana bb dolgáról van szó zenehallgatói szempontból.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy "vennék", de egy ilyen, többlemezes pályafutást összefoglaló kiadványt szívesen begyűjtök
Idézet
 
 
+4 #3 Sárvári Gábor 2014-10-01 11:36
Ki vesz manapság válogatásalbumo t? Mondjuk az nem baj, mert a világ egyik leghaszontalana bb dolgáról van szó zenehallgatói szempontból.
Idézet
 
 
+4 #2 JigsawJohnny 2014-10-01 09:03
Jó látni, hogy kezd ismét a stúdióban is aktívkodni az öreg. Jöhetnek azok az albumok! :)
Idézet
 
 
-1 #1 Biró Aurél 2014-10-01 07:25
Inkább Mercyful Fate lemez jönne! Sajna King utolsó lemezei elég egyformára sikeredett.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.