Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kill The Lies: vadonatúj dal az újjáalakult Sven Galitól

0221svengaliKill The Lies címmel máris bemutatott egy új dalt a Sven Gali. A kanadai street rockerek év elején jelentették be újjáalakulásukat.

Mint februárban bejelentették, ismét aktivizálta magát az ontariói Hamiltonból származó Sven Gali. A zenekar a '90-es évek elején tűnt fel a színtéren, vagyis már a nagy hajmetal-robbanás után, a grunge-korszak kezdetén. Ennek ellenére 1992-es, a banda nevét viselő első nagylemezük kiváló kritikai fogadtatásra talált dinamikus, erőteljesen Skid Row-beütésű dalaival, és hazájukban nagy sikert aratva aranylemez lett. Az 1995-ös folytatás, a grunge-osabb Inwire már sajnos messze nem lett ennyire ütős, bár zenélni természetesen nem felejtettek el. A zenekar 1996-ban feloszlott, és ugyan 2007-ben egyszer már nekifutottak egy reunionnek, akkor nem jutottak vele egyről a kettőre.

A mostani Sven Galiban három régi tag képviseli a korai felállást: David Wanless énekes, Andy Frank gitáros és Shawn Minden basszer. A hat évvel ezelőtt, tüdőrákban elhunyt Dee Cernile szólógitáros helyén Kevin Gale (Slik Toxik) áll, az új dobos pedig Dan Fila (Varga). A zenekar nyártól koncertezik, egyelőre csak Észak-Amerikában, és ennek örömére máris bemutattak egy vadonatúj dalt Kill The Lies címmel. Egyelőre nem tudni, követheti-e ezt idővel egy teljes nagylemez is.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.