Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Késő éjjeleken és túl korai reggeleken raktuk össze a lemezt”

Május 19-én jelenik meg a The Night Flight Orchestra harmadik albuma. Az Amber Galactic az első a sorban a Björn „Speed" Strid és Sharlee D'Angelo nevével fémjelzett bandától, amelyet már a Nuclear Blast gondoz, és most bemutatták róla a negyedik dalt is.

0310thnfo

Eddig két kiváló lemezt jelentetett meg a The Night Flight Orchestra, a 2012-es Internal Affairst és a 2015-ös Skyline Whisperst. A retrós rockban utazó projekt harmadik anyaga Amber Galactic címmel érkezik májusban, és már a világ egyik legnagyobb metalkiadója, a Nuclear Blast égisze alatt jön ki, vagyis alighanem lényegesen nagyobb nyilvánosságot kap majd elődeinél. A zenekar tagjai Björn „Speed" Strid énekes (Soilwork), Sharlee D'Angelo basszer (Arch Enemy), David Andersson gitáros (Soilwork), Richard Larsson billentyűs, Jonas Källsbäck dobos és Sebastian Forslund gitáros.

Az album dallistája az alábbi lesz:

thenfo_c01. Midnight Flyer
02. Star Of Rio
03. Gemini
04. Sad State Of Affairs
05. Jennie
06. Domino
07. Josephine
08. Space Whisperer
09. Something Mysterious
10. Saturn In Velvet
11. Just Another Night (digipak és bakelit bónusz)
12. Fly Tonight (Never Rewind) (japán bónusz)

„Ezt a lemezt késő éjjeleken és túl korai reggeleken raktuk össze, amikor néha, a szemed sarkából belepillanthatsz egy másik dimenzióba is – ahol a nők mind összetört szívű bombázók esti köntösben, a pezsgő mindig ingyen van, a drogok pedig nem ártalmasak. Többet akartunk, mint pusztán hallgatnivalót kínálni: azt akartuk, hogy az egész lemez egy alternatív valóságban létezzen. Reméljük, miután meghallgattad az Amber Galacticet, kanos leszel, enyhén ittas, és ámulsz. Miközben a legtöbb klasszikus rockban utazó banda olyan, mintha füvet szívtak vagy LSD-ztek volna, nekünk kokainos a hangzásunk."

„A zenészi képességek önmagukban nem érdekesek, mint ahogy a zenealkotás technikai részletei sem", teszi hozzá Andersson. „Kizárólag a zene mögött meghúzódó ötletekről, elképzelésekről érdemes mélyebben is beszélni. Mindnyájan eljutottunk odáig, hogy nagyjából mindent el tudunk játszani és énekelni, amit csak szeretnénk. Így aztán nem is beszélgetünk akkordváltásokról vagy erősítőkről a felvételek során, viszont sok szó esett Kierkegaard elméleteiről a szorongásról, habzóborok különböző évjáratairól, a hangnemváltások pszicho-akusztikus aspektusairól, a nők veleszületett fölényéről, illetve arról is, hogy mitől néz ki mindig jobban egy gyöngysor, ha valaki olyan viseli, aki unott arcot vág."

A már ismert Midnight Flyer, Gemini és a Sad State Of Affairs dalok mellett máris meghallgatható a Domino című szerzemény is.

 

Hozzászólások 

 
#1 Bólogató Kutya 2017-05-05 10:33
Ez a promo duma még mindig odavág :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.