Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kerry King: „Barátként tekintek a Metallica tagjaira”

A Slayer máris teljes gőzzel készül a tavasszal startoló European Carnage turnéra, ahol a Megadeth-tel közösen játszanak majd – hála a jó égnek Budapesten is. Kerry King, a csapat gitárosa természetesen Dave Mustaine-ékről és a Big Fourról is beszélt a kanadai Bravewords portálnak adott évösszegző interjújában.

„Úgy mentem bele ebbe az egészbe, hogy azt gondoltam: óriási dolog lesz a rajongók számára. Aztán az egész úgy alakult, hogy én is iszonyatosan jól éreztem magam", mondta a Bravewords.comnak adott interjújában Kerry King a Big Four 2010-es fellépéseiről. „Például sosem tartottam barátaimnak a Metallica tagjait. Az ellenségeimnek sem, egyszerűen csak más körökben mozogtunk... Aztán a közös bulik után Lars megtalált, hogy valami titkos fellépést tartanak Los Angelesben, én nem is hallottam róla. Szóval most rendszeresen kommunikálunk egymással, én pedig mindannyiukra a barátomként gondolok. És ez tök jó."

King saját bevallása szerint kissé másképp is nézi a dolgokat a Big Four közös bulijai óta. „Egy csomószor voltunk interjúk miatt konferenciahívásban a többiekkel Larsszal, Dave-vel, Scottyval vagy valamelyikükkel. Dave elég sajátos szemszögből nézi a dolgokat, és úgy gondol rájuk, ahogy én sosem tenném. Éppen ezért amiket mond, sokszor arra döbbent rá, mennyire jó is ez az egész. Például én soha az életben nem tekintettem úgy magunkra, hogy ez itt négy a metal történetének legnagyobb bandája közül. Vagy például egy lapnak azt mondta, hogy csak ő és én vagyunk olyanok, akik a Big Four két bandájában is érdekeltek voltak. Ha nem nyilatkozza ezt le és én nem látom, az életben nem jut eszembe... Szóval teljesen más dolog megismerni mindenki nézőpontját annál, mintha csak én beszélnék a saját bandámról, ahol egyébként is én intézem a nyilatkozatok többségét."

„Az őszi Jägermeister Music Tour október 21-ei hollywoodi állomásán felmentem a színpadra a Megadeth-tel, és elnyomtuk a Rattlehead-et. Úgy voltam ezzel, hogy ennek pontot kell tennie minden olyan kibaszott hülye híresztelés végére, amik egészen őrült összeesküvés-elméleteket vázoltak arról, miért nem szerepeltem az Am I Evil?-ben...", mondta Kerry annak kapcsán, hogy a Slayer erősen alulreprezentált volt a bulgáriai Sonisphere máris legendás ráadásában, ahol a Big Four tagjai első ízben léptek együtt színpadra. Ez a bizonyos hollywoodi fellépés volt 26 év óta az első alkalom, hogy Kerry Dave Mustaine és David Ellefson mellett állt a deszkákon. A Slayer gitárosa annak idején néhány koncerten segítette ki a Megadeth-t, mielőtt a Killing Is My Business... And Business Is Good! albumra készülő Mustaine-ék még nem lelték meg végleges szólógitárosukat (oldalt egy 1984-es fotó). „Korábban soha életemben nem játszottam azt a riffet, úgyhogy minden nap szüntelenül dolgoztam rajta, és még úgy is elbasztam... Headbangeléssel, gitározással együtt bonyolult volt a dolog, de nem azért mentem oda, hogy csak álldogáljak a színpadon, és néhány hangot fogdossak amúgy Guitar Hero-módra!"

A teljes interjú itt olvasható. A Slayer és a Megadeth április 8-án játszik Budapesten, a Papp László Sportarénában, a koncertre már kaphatóak a jegyek. A Big Four csehországi Sonisphere-fellépéséről szóló beszámolónkat itt találod.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.