Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jövőre új albummal jelentkezik a Jag Panzer

0504harryHa minden a tervek szerint halad, jövőre új lemezzel jelentkezik a Jag Panzer. A coloradói power metalosok pár év szünet után éledtek újjá nemrég.

The Deviant Chord címmel dolgozik új nagylemezen az egyik legkultikusabb amerikai power metal-csapat, a Jag Panzer. A banda már le is szerződött az SPV/Steamhammer kiadóhoz, és a mostani állás szerint májusban kezdik meg a felvételeket, így a kiadás valamikor 2016 második felére várható. A fronton természetesen Tyrant, azaz Harry Conklin áll, pedig tavaly augusztusban, amikor a zenekar ismét mozgolódni kezdett bő három év szünet után, még arról volt szó, hogy mást keresnek a frontra. „Igazából soha nem léptem ki, kurva bonyolult ez az egész”, írta Conklin a gitáros Mark Briody egy márciusi facebookos bejegyzéséhez, amikor ezt firtatták.

A Jag Panzer 1981-ben alakult, tehát az amerikai heavy metal-hullám igazán korai képviselői közé tartozott. Első lemezük, az 1984-es Ample Destruction a US power műfaj legkiemelkedőbb mesterművei közé tartozik, a csapat azonban a tagcserék és néhány rosszul meghozott döntés következtében nem tudta megjelentetni a folytatást. Csupán 1994-ben tértek vissza a színre a Dissident Alliance lemezzel, ez a modernebb hangvételű anyag azonban eleve esélytelenül indult a tradicionális metal legsötétebb korszakában. A banda ezután szerencsére összekapta magát, és a visszatért eredeti énekessel, Harry „The Tyrant" Conklinnal a mikrofonnál bivaly albumok egész sorát jelentette meg egészen a 2011-es The Scourge Of The Lightig. A Jag Panzer azonban sajnos mindig az ismeretlenség homályában mozgott, így nem sokkal utóbbi album kiadását követően feloszlottak. A dolog szerencsére nem tartott sokáig…

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 saszi 2015-11-02 13:34
ez jó hír
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.