Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jövő héten jön az új Candlemass, hallgasd meg a lemez nyitódalát!

The Door To Doom címmel, február 22-én jelenik meg a Napalmnál a Candlemass új nagylemeze. Az ismét Johan Längqvist által felénekelt albumról most még egy előzetes számot tettek közzé Splendor Demon Majesty címmel.

1207candlemass

Nagy meglepetést okozott nemrég a Candlemass, akik minden előjel nélkül megváltak Mats Levéntől, hogy visszahozzák az első lemezüket, az Epicus Doomicus Metallicust feléneklő Johan Längqvistet a frontra. A közös munka gyümölcse tél végén kerül a boltokba meglehetősen hagyományőrző borítóval, és a zenekart az a megtiszteltetés érte, hogy fő példaképük, a Black Sabbath gitárosa, Tony Iommi is elnyom egy szólót az Astorolus - The Great Octopus című dalban.

„A Candlemass a skandináv heavy rock meghatározó ereje, akik mindig elismerték a rájuk gyakorolt hatásunkat", mondja Iommi. „Megkérdezték, hozzájárulnék-e valamivel az egyik dalhoz, ami nagyon jól szólt, így azt gondoltam: miért is ne?" „Óriási megtiszteltetés, hogy Tony Iommi igent mondott, és eljátszotta az Astorolus szólóját", mondja Leif Edling. „Elküldtük a dalt a menedzsmentjéhez, és elég elképesztő módon a mester beleegyezett, hogy legendás SG-je is énekeljen a nótában! Számomra ez személyesen is valóra vált álom. candlemass_cMindig is Tony Iommi volt a hősöm és vezérlő csillagom, amikor súlyos zenéről beszélünk, így tényleg a hideg futkos a hátamon már attól is, hogy egyáltalán tetszett neki a dal, és főleg, hogy még játszott is benne. Még mindig sokkban vagyok! Hatalmas köszönet neki, amiért egyáltalán hajlandó volt meghallgatni. Le a kalappal! Tony Iommi az isten, és mindig is ő lesz az!"

A lemez dallistája az alábbi:

01. Splendor Demon Majesty
02. Under The Ocean
03. Astorolus - The Great Octopus (feat. Tony Iommi)
04. Bridge Of The Blind
05. Death's Wheel
06. Black Trinity
07. House Of Doom
08. The Omega Circle

Az Iommi-féle dalhoz forgatott hivatalos videó most megtekinthető. A Candlemass legutóbbi teljes nagylemeze a 2012-es Psalms For The Dead volt még Robert Lowe-val a mikrofonnál, azóta két EP-t jelentettek meg Levénnel a mikrofonnál, a legutóbbit tavaly, House Of Doom címmel.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.