Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Journey: várakozások alatti nyitás Amerikában

Az Egyesült Államokban a várakozásokat és elődje első heti eredményeit alulmúlva, a Billboard-lista tizenharmadik helyén debütált a Journey új nagylemeze, az Eclipse. A világ legnagyobb AOR bandájának friss anyagát a tengerentúlon ismét a Walmart áruházlánc terjeszti exkluzív jelleggel.

A Journey új lemezéből 21.400 ezer példány kelt el az Egyesült Államokban az első héten, ami önmagában korrekt eredmény, ha azonban azt vesszük, hogy a 2008-as Revelation 105 ezres eladással nyitott a Billboard-lista harmadik helyén, már nem tűnik annyira impozánsnak a dolog. Ráadásul még csak épeszű magyarázat sincs a 80 százalékos csökkenésre, az új anyag ugyanis egy szemmel sem gyengébb elődjénél (sőt...), a kézzelfogható hanghordozók eladásainak zuhanása pedig komoly, de ennyire azért nem brutális ütemű. A Walmart egyébként már a Revelationt is exkluzív megállapodás keretében terítette odaát, ami akkor kifejezetten gyümölcsözőnek bizonyult: az előző album platinalemez lett az Államokban, ami manapság ritka, mint a fehér holló.

Az AOR legendák második Arnel Pineda énekessel készült kiadványa Európában jó helyezéseket produkált, igaz, a Journey igazi terepének mindig is Észak-Amerika számított. Németországban a 14., Svájcban a 19., Nagy-Britanniában a 33., Svédországban a 36., Hollandiában pedig a 44. helyen indított az Eclipse, Japánban pedig a 19. legkelendőbb anyagnak számított megjelenésének hetében.

A Journey a Rock The Nation turné keretében, a Foreigner, a Kansas és a Night Ranger társaságában az alábbi dátumokon csíphető el Európában:

Június 15. Berlin, Zenith (a Night Ranger nélkül, a Sagával)
Június 17. Hannover, Parkbuehne
Június 18. Esslingen, Richard-Hirschmann Eisstadion
Június 19. Winterthur, Spirit Of Rock fesztivál (a Saga is)
Június 21. Milánó, Fiera Arena (a Kansas nélkül)
Június 22. Augsburg, Schwabenhalle
Június 25. St. Goarhausen, Loreley Freilichtbuhne
Június 26. Grafenhainichen, Ferropolis Stadt Aus Eisen

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.