Shock!

június 21.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jön az új Exhorder: „Fontosnak tartottuk, hogy kicsit visszakanyarodjunk a gyökereinkhez”

Március 8-án jelenik meg a Nuclear Blast gondozásában az Exhorder új albuma. A nagylemez a Defectum Omnium címet viseli, és az első a sorban a csapattól Pat O'Brien szólógitárossal.

0113exhorder

2019-ben jelent meg a New Orleans-i Exhorder visszatérő albuma, a kiválóan sikerült Mourn The Southern Skies, amelynek most a folytatása is megérkezik. A Defectum Omnium a negyedik anyag a sorban a déli groove/thrasherektől, és az első, amelyen már kizárólag Kyle Thomas énekes/gitáros az egyetlen eredeti tag, hiszen Vinnie Labella gitáros nem sokkal az előző album megjelenése után távozott a fedélzetről. Jason Viebrooks basszer és Sasha Horn dobos azonban fix pontok, a szólógitárosi szerepet pedig az elmúlt években az észak-amerikai bulikon felbukkant Pat O'Brien (Cannibal Corpse, Nevermore) tölti be. Utóbbinak ez az első komoly munkája 2018-as balhéi után, az Amerikán kívüli fellépéseken azonban valószínűleg továbbra sem tart majd a csapattal, ugyanis 2026-ig próbaidejét tölti – egyelőre nem tudni, hogy ezeken ismét Waldemar Sorychta (Grip Inc.) áll-e majd csatasorba az Exhorderben.

„A Defectum Omnium közös dalszerzői munka eredménye, akárcsak a korai lemezek – mondja a frontember. – Mi láttuk el a produceri feladatokat is, mert nem éreztük szükségét, hogy a közös víziónk alapján bárkit is kívülről hozzunk be hozzá. Szintén fontosnak tartottuk, hogy ne csak folytassuk a '90-es évek eleje óta tartó természetes fejlődést, hanem egyben kicsit visszakanyarodjunk a gyökereinkhez is. Ez a zenekar a New Orleans-i punk rock színtérről nőtt ki, és a ránk óriási hatást gyakorló punk és hardcore erőteljesen jelen van a lemezen, akárcsak a thrash, de ugyanígy a doomos hátterünket is életben tartottuk, amelyek először a (Cadence Of) The Dirge dalban köszöntek vissza 1992-ben. Ami azt illeti, az egyik új nótában Rick Wartell és Bruce Franklin vendégeskedik a Trouble-ből, és baromira odatették magukat!"

exhorder_cA dallista az alábbi lesz:

01. Wrath Of Prophecies
02. Under The Gaslight
03. Forever And Beyond Despair
04. The Tale Of Unsound Minds
05. Divide And Conquer
06. Year Of The Goat
07. Taken By Flames
08. Defectum Omnium / Stolen Hope
09. Three Stages Of Truth / Lacing The Well
10. Sedition
11. Desensitized
12. Your Six

A Year Of The Goat című dal máris meghallgatható. Az Exhorder először Észak-Amerikában indul turnéra a lemezzel a Vio-lence társaságában.

 

Hozzászólások 

 
#5 GTJV82 2024-01-15 23:51
Hát ez elég szürke, középszerű darálás nekem. :(
Kyle mellé sajnos mindig kell egy ügyeletes dalszerző, hiába
remek énekes, ezek szerint az önmagában nem elég.
Inkább a 3 éve ígért új Trouble albumon kellene dolgozni!
Az sokkal jobban hiányzik...
Idézet
 
 
#4 Warrel dane 2024-01-14 10:02
Nekem ez a dal erős jövőképet mutat, remélem ezt hozzák végig az albumon. A zseniális Floodgate albumhoz képest valóban nem olyan míves ez a zene, de nekem bejövős. Viebrooks az alulértékelt zseni Grip után itt is jól adja az alapot és szerintem Pat O'Brian is jól fog ide illeszkedni. Kezd egy underground supergroup kialakulni..... Nagy reményekkel várom a folytatást.
Idézet
 
 
#3 Bjorn 2024-01-14 09:13
Idézet - Tulus:
Remélem tényleg összekapják magukat, és visszatérnek a Thrash Metal-hoz, mert a visszatérő lemezük egy rakás szar lett.

Igazából a The Law sem volt már thrash metal, csak azt hitted, hogy az... a visszatérő lemezt azt vitte tovább mindeazzal kiegészítve, amit időközben Kyle tanult a Floodgatettel, meg a Trouble-el.
Idézet
 
 
#2 TuZo 2024-01-13 16:26
Tisztában vagyok vele, hogy ez másik kávéház, kultikusság meg miegymás, és ide ez illik, így tehát az összehasonlítás sem állja meg a helyét, de nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a Penalty, vagy a Distortion field, de akár az Open fire alapján ez itt Kyle tehetségének eltékozlása...
Idézet
 
 
#1 Tulus 2024-01-13 11:36
Remélem tényleg összekapják magukat, és visszatérnek a Thrash Metal-hoz, mert a visszatérő lemezük egy rakás szar lett.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.