Shock!

szeptember 21.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Jelenleg egy hiánypótló, üde színfolt ez a lemezanyag a magyar zenei palettán”

Hamarosan megjelenik a Pennhurst első nagylemeze. A zenekar most Életek árán címmel mutatta be az album első dalát. Az októberi HammerWorld magazin CD-mellékleteként jelenik meg hamarosan a hazai Pennhurst nagylemeze, az Őrizetlenül.

0912pennhurst

„Végre elkészítettük az első, tizenegy dalt tartalmazó, debütáló nagylemezünket Őrizetlenül címmel! – mondja Horváth Imre gitáros. – A felvételek egy viszonylag hosszú időszak eredményei, a koronavírus-helyzet nem könnyítette meg a dolgunkat. Már sokkal korábban is megjelenhetett volna a lemezanyag, de sajnos kétszer is fel kellett függesztenünk a felvételeket… Ettől függetlenül ez az időszak jót is tett a daloknak, csiszolgattunk még egy-két helyen, alakítgattunk… De alapvetően nagyon gördülékenyen haladtunk, amikor lehetett dolgozni.”

„A lemezanyag zenei stílusát tekintve nu metal/modern metal, de nem a klasszikus értelmezésben tekintve. Mi öten úgy gondoljuk, hogy a magyar zenei palettán jelenleg egy hiánypótló, üde színfolt. A nu metal agresszivitása és a mélyre hangolt, effektezett gitárok mellett fontos szerepet játszanak az anyagon az elektronikus zene elemei, főként dubstep díszíti a dalokat. Szövegileg pedig szinte a teljes lemez fontos társadalmi problémákra hívja fel a figyelmet, hogy nekünk, embereknek oda kellene figyelnünk végre egymásra és a körülöttünk lévő környezetre, világra. Ha semmi nem változik, akkor a gyerekeinknek, unokáinknak a jövőjét tesszük kockára… A lemezcím is erre utal: Őrizetlenül, hiszen sajnos a mai világban maga az ember is őrizetlenül éli az életét, mindenki csak magával foglalkozik, és a környezetünk is… Gondolok itt többek között például a globális felmelegedést okozó számtalan emberi hanyagságra… Egy pici odafigyeléssel minden sokkal jobb lehetne! A videóklipes dalt is ez alapján választottuk ki, az Életek árán című szerzeményre esett a választás, mert szövegileg teljesen átfogja a komplett lemezt. Zeneileg pedig húzós, középtempós pusztítás, jól lehet rá bangelni, de ez látható is a klipben.”

A zenekar a közelmúltban hosszas és kimerítő keresés után megtalálta új énekesét Csárádi Róbert, azaz Dönci személyében, illetve a basszusgitárosi poszton is történt változás, innentől Tóth Gyula István a csapat basszere. Októbertől a zenekar aktív koncertezést tervez, a lemezbemutató október 30-án lesz Budapesten, az Analog Music Hallban, vendégként a SnailGardN és a Your Last Steps zenekarokkal.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#3 Yoe 2021-09-15 20:37
Idézet - Laz:
Sosem értettem hogy ha meghallok egy ilyesmi számot miért ver le a víz rögtön.. Idővel rájöttem hogy olyan érzésem van, mint ha valami popzenét hallgatnék, csak a hangszerek mások. Lehet ezt Nu vagy akármilyen "metál"nak hívni, de ha lehangolsz a pincébe egy gitárt attól az még nem metál. Szép zene ez, a kislányok boldogan mosolyognak majd a srácokra az első sorokból, de ez akkor sem metál.....ún. p!nametál ;) :D
Idézet
 
 
#2 the raven 2021-09-13 05:50
Üde színfolt,hiányp ótló....ezt majd eldöntik a hallgatók.
Idézet
 
 
#1 Laz 2021-09-12 10:21
Sosem értettem hogy ha meghallok egy ilyesmi számot miért ver le a víz rögtön.. Idővel rájöttem hogy olyan érzésem van, mint ha valami popzenét hallgatnék, csak a hangszerek mások. Lehet ezt Nu vagy akármilyen "metál"nak hívni, de ha lehangolsz a pincébe egy gitárt attól az még nem metál. Szép zene ez, a kislányok boldogan mosolyognak majd a srácokra az első sorokból, de ez akkor sem metál..
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.