Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jag Panzer: ennyi, nincs tovább

Hiába adták ki idén egyik legjobb albumukat The Scourge Of The Light címmel, hivatalosan is bedobta a törölközőt Colorado legjobb US power metal bandája, a Jag Panzer. Mark Briody és zenekara úgy érezte, nem képesek továbblépni, így aztán a befejezés mellett döntöttek.

„Minden lemezünkre büszkék vagyunk, és persze arra a támogatásra is, amit a heavy metal közösségtől kaptunk", írja üzenetében Mark Briody gitáros, a csapat főnöke. „Rengeteg helyen játszottunk szerte a világon, aminek minden percét élveztük, de elérkezett az az idő, amikor már sajnos nem tudtunk előrelépni zenekarként."

A zenekarból néhány hete lépett ki Christian Lasegue szólógitáros, vélhetően az ő távozása indította be a feloszláshoz vezető folyamatokat, noha a zenekarnál rengetegen jelentkeztek a posztra. Briody és társai azonban végül úgy döntöttek, senki sem kapja meg az állást.

A Jag Panzer 1981-ben alakult, tehát az amerikai heavy metal hullám igazán korai képviselői közé tartozott. Első lemezük, az 1984-es Ample Destruction a US power műfaj legkiemelkedőbb mesterművei közé tartozik, a csapat azonban a tagcserék és néhány rosszul meghozott döntés következtében nem tudta megjelentetni a folytatást. Csupán 1994-ben tértek vissza a színre a Dissident Alliance lemezzel, ez a modernebb hangvételű anyag azonban eleve esélytelenül indult a tradicionális metal legsötétebb korszakában. A banda ezután szerencsére összekapta magát, és a visszatért eredeti énekessel, Harry „The Tyrant" Conklinnal a mikrofonnál bivaly albumok egész sorát jelentette meg egészen mostanáig. A Jag Panzer azonban sajnos mindig az ismeretlenség homályában mozgott, nyilván ebbe fáradtak bele most. R.I.P.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#2 Palinkas Vince 2011-07-28 21:36
Nem igazán látom értelmét az efféle feloszlásnak, amikor eleve takaréklángon működik egy zenekar. Ettől még hét-nyolc évente ki lehetne adni egy-egy lemezt. Mindenesetre kár értük, a Metal Churchért is
Idézet
 
 
#1 Equinox 2011-07-26 18:19
borzasztó h mennyire nincs igény ilyen zenére. Metal Church sincs már
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.