Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Itt az új Queensryche, de a zenekar máris a következőn dolgozik

A neten még el sem kezdődött igazán a Queensryche új lemezének anyázása, Geoff Tate-ék máris megkezdték a következő album munkálatait, legalábbis az énekes ezt mondta egy friss interjúban. A seattle-i zenekar aktuális anyaga, a Dedicated To Chaos ezen a héten kerül a boltokba, és garantáltan újfent megosztja majd a közönséget.

„Egy hónapja megkezdtük a következő lemez anyagának megírását", mondta Tate a Loud magazinnak. „Napjainkban folyamatosan elő kell jönni az új dolgokkal, így is cselekszünk. Lassan nehéz minket elkapni a stúdión kívül..." Geoff azért természetesen a Dedicated To Chaosról is beszélt az interjúban. „Mielőtt dolgozni kezdünk egy albumon, leülünk és átbeszéljük, mit szeretnénk elérni. Ezzel az anyaggal most el akartunk szakadni a koncepciózus, egy téma köré épített lemezektől, és csak arra koncentráltunk, hogy összejöjjön egy adagnyi dal, amelyek megmutatják, hol tart éppen a zenekar."

Nos, a zenei anyag ismeretében borítékolható, hogy – akárcsak 1994 óta bármikor – a Queensryche ezúttal is kap majd hideget-meleget a hívektől, a megközelítésében ugyanis az Empire mai verziójaként beharangozott album eléggé messze áll az Empire mai verziójától, de ezt majd a tábor úgyis eldönti.

Geoffék mindenesetre tudják, hogy sokmilliós lemezeladásokat ezúttal semmiképpen sem várhatnak. „Az illegális letöltögetések nagyrészt kinyírták a zeneipart, és jó úton haladunk afelé, hogy a filmipart és a könyvpiacot is kinyírják. A szellemi tulajdon elleni komoly támadásokról van itt szó, hiszen az internet mára gyakorlatilag tökéletesen elsöpörte a teljes korábban fennálló rendszert. Az egyik oldalon persze lehet keserűséget érezni és visszasírni a régi szép időket, de ettől még semmi sem változik: alkalmazkodni kell az új környezethez, és kitalálni, mit csinálsz. Rengeteg minden megváltozott azóta, amikor még mi is a milliós lemezeladók közé tartoztunk. Egyfelől a rockzene nem a mai korszak popja, az emberek továbbléptek, és a rock undergroundba vonult. Milliós példányszámban ma már csupán nagyon kevés pop előadó lemezei fogynak, olyasmik, amiket én leginkább városi zenének vagy tánczenének hívok. Az Államokban a lemezboltok mára nagyrészt bezártak, mindenki a neten keresztül vásárol zenét."

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 Mr. Cool 2011-06-28 12:48
Metal lemeznek nem nagyon nevezhető. Nagyon érdekes dalok vannak rajta.
A Broken pl. gyönyörű. Nagyon rég nem hallottam ilyen szép dalt.
Aki Empiret várt annak tényleg csalódás lehet...
Idézet
 
 
+4 #1 Tóth József 2011-06-27 20:22
Hát én ezt már végig sem tudtam hallgatni.Hová jutottak a Mindcrime 1 óta.Atyavilág!Ez már nem az én zeném!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.