Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Itt az új Gojira: „Ha felolvasod nekem Joe szövegeit, azonnal elsírom magam”

Június 17-én jelenik meg a Gojira régóta várt új albuma. Joe Duplantier-ék Magma címmel készítették el a 2012-es, hatalmas kritikai- és közönségsikereket hozó L' Enfant Sauvage folytatását.

0414gojira

Június derekán jelenik meg a Roadrunnernél az új Gojira, amelyen mindössze tíz szám szerepel majd, pedig a zenekar eredetileg tizenkettőt akart feltenni az anyagra. „Rövid lemezt akartunk, valami kevésbé epikusat a tőlünk megszokotthoz képest”, mondta a Rolling Stone-nak a Magmáról Joe Duplantier énekes/gitáros. „Az emberek manapság csak rövidebb időre tudnak odafigyelni, szóval a dalok között sok négyperces is akad.”

A Magma kifejezetten nehéz körülmények között állt össze, hiszen Joe és dobos testvére, Mario édesanyja tavaly nyáron elhunyt. „Fizikailag és mentálisan is teljesen kimerültem, de eközben csodálatosan távozott. Mind körülötte lehettünk, és miközben néhány koncertet le kellett mondanunk, amikor elhunyt, nagyon sokat tanultunk a halálról ebben az időszakban”, mondta Joe. „Ha felolvasod nekem Joe szövegeit, azonnal elsírom magam”, tette hozzá Mario. „Nagyon mélyek és lényegretörőek, semmi felesleges duma nincs bennünk. Visszaforgattuk a zenébe a szomorúságunkat és a depressziónkat.” „Mario a dobokat rögzítette, én pedig gitároztam neki hozzá, hogy mindig tudja, éppen hol tart, és mindketten egyszerre kezdtünk el zokogni. A dalok nagyjából félig álltak készen az édesanyánk halálakor, utána kellett befejeznem őket. Így alakult ki például az is, hogy az egyik dal szövege úgy szólt: you’re going to make it, de a második versszakban már az áll: you didn’t make it.”

Egy rövid előzetes alább máris megtekinthető.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 James Smith 2016-04-14 21:41
Csalódás kizárva!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.