Shock!

május 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Isten még nem terelgeti a Korn felé Head-et

Brian „Head" Welch biztosan nem akar visszamenni a Kornba, és a mai napig elégedett azzal a döntésével, hogy kilépett a bakersfieldi nu metal csapatból. Vendégként azonban akár fel is lépne előttük, amennyiben előtte rendeznék a dolgok emberi oldalát. Head a zenekar nélkülözhetetlen alkatrészének tűnt egészen 2005-ig, amikor is megtért és otthagyta társait.

Brian egy minnesotai keresztény televíziónak nyilatkozott december 1-jén. Mikor megkérdezték, szólózenekarával fellépne-e a Korn nyitóbandájaként, úgy válaszolt, mindez elég furcsa lenne. „Nagyon rég nem beszéltünk vagy tartózkodtunk mindannyian egy helyiségben, kivéve a basszusgitárost és engem. A többiekkel azonban nem találkoztam", ismerte el Head. „Hogy megtenném-e? Nem mennék vissza a Kornba, mert azzal hátrafelé haladnék. Ez biztosan nem fog megtörténni, mert nem akarom. Nyitni nekik? Annak oka kellene, hogy legyen. Csak úgy biztosan nem mennék. Legalább össze kellene jönnünk mindannyiunknak egy szobába és kicsit ellenni együtt, mielőtt sor kerül a dologra..." Head korábban azt mondta, ha egyszer úgy érezné, hogy Isten visszatereli a Kornba, biztosan menne, egyelőre azonban nem érzi a késztetést.

A Korn kérdése nem véletlenül kerül elő minden egyes interjúban, Head ugyanis alapvetően járult hozzá a banda – és ezen keresztül a teljes nu metal színtér – hangzásának kialakításához. Távozásával akkora űrt hagyott maga után a csapatban, hogy társai – akik az idei III: Remember Who You Are albummal a '90-es évek levesét igyekeztek felmelegíteni – azóta sem állítottak a helyére fix embert, csak kisegítő turnégitárosokat.

Az idén 40 éves Welch egyébként november végén jelentette meg harmadik könyvét Stronger: Forty Days Of Rock, Jesus, And Salvation címmel. Head első két önéletírásához, a Save Me From Myselfhez és a Washed By Bloodhoz egy szólólemez-soundtrack is megjelent 2008-ban Save Me From Myself címmel, igen szerény sikerrel. Jövőre Brian újabb szólóalbumot tervez.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 Guest 2010-12-07 12:19
Kötelező olvasmány: Dawkins - God delusion, Hitchens - God is not great, Danett - Breaking the spell, Harris - The end of faith
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.