Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét közeledik egymáshoz a Van Halen és Sammy Hagar?

0327vhAligha lep meg bárkit is, hogy ismét bizonytalanság lengi körül a Van Halent: az utóbbi hetek pletykái újfent arról szólnak, hogy David Lee Roth kikerült a zenekarból, és csak ráerősít a híresztelésekre, hogy Sammy Hagar hirtelen megint elkezdett nyomulni a témában…

Miután kiderült, hogy majdnem ismét együtt zenélt volt szólóbandájával David Lee Roth, feltámadtak a pletykák azt illetően, hogy az énekes talán ismét kikerült a Van Halen soraiból. Noha a felek nem mondtak ezt illetően konkrétumot, a frontember emellett február végén közzétett egy Ain’t No Christmas című szólódalt, amelynek szövegét utóbb ő maga is úgy értékelte, hogy az akár a Van Halenre is vonatkozhat. Márpedig ez bizony így szól: „Sure looked good on paper, once upon a lie / Happily never after, and I’m not okay to drive / Let’s put the pin back in this one, and say we both survived / Last blank space on the map I think we’ve arrived... / Quittin’ while you’re ahead ain’t quittin’, and I’m quittin’.”

A dolog persze nem itt kezdődött, hiszen Eddie Van Halen már a tavalyi turnét felvezető nagyinterjújában is elég keményen beszólt az énekesnek, és csak tovább tüzelte a pletykákat, hogy a banda másik ikonikus frontembere, Sammy Hagar a Twitteren még január végén boldog születésnapot kívánt a gitárosnak, aki szépen meg is köszönte ezt – miközben évek óta nem beszéltek egymással. Sőt, Hagar tavaly Michael Anthony miatt csúnyán el is küldte Eddie-t melegebb éghajlatra (lásd a bekezdésben fentebb belinkelt hírt). Most pedig a Rolling Stone-nak Sammy megerősítette: boldogan kibékülne Eddie-vel – utána pedig bármi történhet. „Ha én kezdeményeznék, félreértenék”, mondta az énekes a lapnak. „Ismerem a gondolkodásmódjukat: azt hinnék, akarok valamit, elfogyott a pénzem, vagy valami ilyesmi. Hacsak nem változtak meg jelentős mértékben – márpedig őket ismerőktől úgy értesültem, semmit sem változtak –, biztosan félreértenének. Ezt nem akarom, és nem is vágyom erre az életem jelenlegi szakaszában. Viszont simán azt mondanám nekik, hogy bazmeg, igyunk már egy kávét. És ha már egy helyiségben lennénk, azt mondanám: nem, srácok, nem értitek, én simán csak ismét baráti viszonyban akarok lenni veletek. És ha barátok vagyunk, onnantól megint csinálhatunk bármit.”

A Sammy-féle Van Halen utoljára 2004-ben turnézott Észak-Amerikában, de a turné rendkívül rossz hangulatban folyt le, és a totálisan szétcsúszott Eddie állapota és játéka miatt a zenekar történetének legpocsékabb rajongói visszajelzéseit és szakmai kritikáit eredményezte. Hagar – aki nem is olyan régen még maga is azt mondta, hogy esze ágában sincs kibékülni a Van Halen tesókkal – most természetesen kizárólag úgy lenne benne a banda újjáalakításában, ha Michael Anthonyt is hozhatná magával. „Nélküle semmiképpen sem csinálnám meg. Akkor legfeljebb egy szólólemez készülhetne Eddel, amit hívhatnánk Sam And Ed Shownak vagy Ed And Sam Shownak, de nincs Van Halen-újjáalakulás Mikey nélkül. Szerintem ezt ők maguk bizonyították be…”

Sammy jelenleg a The Circle-lel koncertezget, de májusban a Chickenfootnak is lesznek újabb fellépései. A Van Halen első sammys lemeze, a 5150 a héten volt harmincéves, hamarosan a Klasszikushock rovatunkban is olvashatsz róla.

 

Hozzászólások 

 
+2 #6 Simple 2016-03-30 12:56
Egyáltalán nem értem ezeket a hozzászólásokat , hisz az utolsó Van Halen album az egyik legjobb tőlük szerintem, még ha régről előhalászott témák adják is az alapját... vagy talán pont azért.
Idézet
 
 
+4 #5 shmonsta 2016-03-27 21:49
Engem elég boldoggá tenne egy Sammy Hagaros, Michael Anthony-s Van Halen. Énekessel mindig sokkal jobban tetszettek.
Idézet
 
 
+10 #4 ddrum77 2016-03-27 19:49
Idézet - Kollár Laci:
MOndjuk ki: fasz kalapok!

akkor mondjuk ki rendesen: faszkalapok
Idézet
 
 
-11 #3 Kollár Laci 2016-03-27 17:35
MOndjuk ki: fasz kalapok!
Idézet
 
 
+6 #2 Dead again 2016-03-27 13:33
Egyetértek.
Ez a működés, amit csinálnak hosszú évek óta, egyrészt nem méltó, másrészt értelmetlen is.
Idézet
 
 
+7 #1 bogar 2016-03-27 09:34
Nálam a Balance A Van Halen lemez.
Azt meg csak akkor és ott tudták megírni.
Le kellene már húzni a rolót. Ez így csak egy elnyújtott haláltusa.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.