Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Michael Anthonyba és David Lee Rothba is rúgott egyet Eddie Van Halen

0621evhJúlius 5-én ismét turnéra indul az Egyesült Államokban a Van Halen, és a jeles alkalomból átfogó interjút adott a Billboard magazinnak az egyébként nem túl gyakran nyilatkozó Eddie Van Halen. És ha már beszélt, odaszólt egy jó nagyot a csapat volt basszerének, Michael Anthonynak, és David Lee Roth énekesről sem mondott túl hízelgőeket...

Ismét sikerült alaposan felkavarnia az állóvizet Eddie Van Halennek, aki a Billboardnak adott címlapos interjújában azt mondta: a rengeteg rajongó által hiányolt eredeti Van Halen-basszusgitáros, Michael Anthony egyáltalán nem adott hozzá semmit a csapat hangzásához, és teljesen rendben van, hogy helyette a gitáros fia, Wolfgang penget a koncerteken. „Minden egyes hangot, amit Mike valaha lejátszott, nekem kellett megmutatnom neki", szögezte le Eddie. „Mielőtt turnéra indultunk, mindig megjelent egy videókamerával, és nekem kellett megmutatnom, hogyan játssza az egyes részeket. Ami pedig a vokáljait illeti, olyan a hangja, mint egy pikoló trombitáé, de ettől még nem énekes, egyszerűen csak pokoli hangterjedelme van. Nagyon magas hanggal született, de még az én éneklésemben is több a lélek, mint az övében. Emellett hiába beszélnek az emberek állandóan Mike vokáljairól a Van Halen-dalokban, az ott nemcsak ő, hanem kettőnk együttesen."

Természetesen borítékolható volt, hogy mindez alaposan kiakasztja majd a Van Halen két egykori tagját. Maga Anthony szolid hangvételben reagált a nyilatkozatra: „Büszke vagyok rá, hogy a basszusgitár-játékom és a vokáljaim nagyban hozzájárultak a Van Halen hangzásának kialakításához. Mindig is igyekeztem én lenni az okosabb, és kimaradtam a végtelen sárdobálásból, mert hiszem, hogy ez elsősorban a Van Halen-rajongóknak fáj." Vele szemben sokkal jobban kiakadt a heves vérmérsékletű Sammy Hagar énekes, aki az utóbbi években is együtt zenélt a basszerrel először a Chickenfootban, most pedig a The Circle soraiban. A frontember szerint amit Eddie a videókameráról állít, pusztán hazugság. „Az valóban előfordult, hogy Eddie azt mondta Michaelnek: Mike, ne játssz annyi hangot, csak egyet, így aztán elbaszhatok bármit, senki sem fogja észrevenni... És elmondhatom: amennyiben – elsősorban a 2004-es újjáalakuló turnénkon – Mike többet játszott volna ennél a bizonyos egy hangnál, tényleg kiütközött volna, hogy Eddie újra és újra és újra nem a megfelelő akkordokat pengeti. Arra ott nem lehetett énekelni, nem lehetett basszusgitározni. Szóval amit beszél, hatalmas baromság. Fogalmam sincs, miért utaznak ennyire Mike-ra, mert nem ezt érdemli: ott van a világ öt legjobb rock'n'roll-basszusgitárosa között, ezt bármelyik basszusgitáros, akármelyik zenész megerősítheti. Michael Anthony fasza gyerek, te meg, Eddie Van Halen, bekaphatod, amiért ilyeneket mondasz róla. Hazudsz!"

Ha mindez nem lett volna elég, Eddie nemcsak régi zenésztársát tüntette fel kedvezőtlenül, hanem a Van Halen frontemberét, David Lee Rothot is – szerinte éppen ez az oka annak, hogy egyelőre nem készül új lemez sem. „Nem akar a barátom lenni", mondta az énekesről Eddie. „Hogy is fogalmazzam ezt meg: Roth önképe totálisan eltér attól, milyen ember is ő a valóságban. Nem huszonévesek vagyunk már, hanem hatvanasok. Ha hatvanas vagy, viselkedj is úgy. Én sem festem már a hajamat, mert pontosan tisztában vagyok vele, hogy nem leszek még egyszer fiatal. A lemez kérdése pedig azért kemény, mert négyen játszunk a zenekarban, és ebből hárman a rock'n'rollt szeretjük, egyvalaki pedig a tánczenét. Korábban így is működtek a dolgok, de most Dave valahogy nem akar leülni velünk egy asztalhoz."

Mindebben csak az a pikáns, hogy Roth ennek általában pont az ellenkezőjét szokta állítani...

 

Hozzászólások 

 
+4 #9 breaker444 2015-06-23 04:06
Venomádi
".. A helyzet az, hogy Eddie kiégett és átcsúszott az őrültek halmazába..."

Teljesen igazad van. Úgy látszik a Hot For Teacher videó vége előre vetítette a jövőt.
https://www.youtube.com/watch?v=6M4_Ommfvv0
kb 5:03-nál
Idézet
 
 
+8 #8 mrataxi 2015-06-22 11:34
Itt az ideje, hogy közös bandát csináljanak Ginger Bakerrel, esetleg Axl énekelhetne benne.
Idézet
 
 
+10 #7 SDMF 2015-06-21 21:52
Ennyit arról, hogy Mikey nem tud énekelni...
https://www.youtube.com/watch?v=BE1u2xwrSGA
Idézet
 
 
+11 #6 Venomádi 2015-06-21 19:20
Nekem mindig is szimpatikus volt Mike, és az első lemezeiken igenis ő tudta hozzáadni azt a pluszt, amit a többiek már nem. A vokáljai szintén jók. A helyzet az, hogy Eddie kiégett és átcsúszott az őrültek halmazába. Már azon is elgondolkodtam, ha idejön a Van Halen koncertet adni Pestre, én nem megyek. Sok jó lapot elszórtak már a pakliból ahhoz.
Idézet
 
 
+8 #5 SDMF 2015-06-21 18:30
Elég jól megy a The Circle (Hagar-Anthony-Johnson-Bonham) turnéja, akkora helyen játszanak USA szerte mint a VH, nem csoda hogy bassza Eddie csőrét,
De ezzel a mentalitással nekiindulni egy USA turnénak...
Idézet
 
 
+12 #4 queensryche999 2015-06-21 17:10 Idézet
 
 
+11 #3 Svet 2015-06-21 15:31
De vajon miért nem akar vele leülni egy asztalhoz Dave? Elképzelhető az hogy esetleg Dave-nek nem tetszik annyira hogyEddie ilyeneket mond a volt "barátjáról" és zenésztársáról és esetleg Dave ezért nem akar a barátja lenni? Nem csodálkoznék rajta, hisz akinek ilyen barátja van annak nem is kell ellenség. Meg ez a sajtókampány hogy Roth nem akar új lemezt...éppenséggel annó Eddie nyilatkozta hogy Roth egyetlen dalt sem írt stb.-stb. Tehát Roth nélkül is tudna dalokat írni ha akarna, ráadásul Dave nekem egy elég makacs figurának tűnik akire ha azt mondják hogy miatta nem készül a lemez akkor már csak azért sem áll kötélnek. Lehet hogy én vagyok az egyetlen olyan VH rajongó aki Dave miatt szereti őket, és ezért védem, de ha nem lennék rajongója akkor is azt mondanám hogy hatalmas gyökérség amit Eddie évek óta csinál az interjúkban...folyton csak másokat csesztet és hárít...Amúgy meg nem hinném hogy Roth olyan faszfej lenne amilyennek próbálja beállítani. Olvastam más zenészek(akik ismerik is) véleményét róla és többnyire elég jókat írtak róla, a Mötley Crüe - Dirt-jében pedig az is benne van hogy tanácsokat és tippeket adott Vince Neil-nek a zeneiparról, amikor a Mötley még csak klub banda volt. Egy faszfej nem hinném hogy ilyet tett volna. Mondjuk Eddieről nem is igazán lehet ilyeneket olvasni...Michael Anthonynak meg hatalmas tisztelet hogy ilyen szépen nyilatkozott és nem vágott vissza, tényleg minden tiszteletet megérdemel. Hisz gyanítom ő is tudna mondani pár dolgot Eddieről amiből kiderülne hogy nem is olyan faszagyerek ...
Idézet
 
 
+5 #2 Wildheart 2015-06-21 09:33
Jól szóltál!
Idézet
 
 
+24 #1 bogar 2015-06-21 07:50
Milyen jó lenne, ha a frusztrációját inkább zenébe ölné és csinálna egy fasza szólólemezt. DLR (szerinte) nem akar VH zenét csinálni. Akkor csináljon ő! Feljátszhatja a basszust, így biztos nem lesz gyenge, illetve a vokáloknak is lehet egyedüli felelőse. A tesója feldobolja, és akár dalonként más felsőkategóriás énekessel dolgozhatna rajta. Tuti, hogy megvenném.
Persze, ha nincs olyan zene, ami elő akarna jönni, akkor csak a kesergés és mások hibáztatása marad! Sajnállak Eddie, te vagy az egyik legnagyobb, de a Balance óta csak vergődsz. Az meg 20 éve jelent meg. Nagy valószínűséggel nincs már ennyi hátra az életedből, egyszer még összekaphatnád magad!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.