Shock!

január 25.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét amerikai aranylemezt kapott a Volbeat

Bearanyozódott a Volbeat 2013-as Outlaw Gentlemen & Shady Ladies nagylemeze az Egyesült Államokban. Michael Poulsenék korábban már megkapták ezt az elismerést egy albumuk eladásai után.

0516volbeat

Átlépte az aranylemez fokozathoz szükséges 500 ezres eladási példányszámot a Volbeat hét évvel ezelőtt kiadott Outlaw Gentlemen & Shady Ladies albuma. A kiadvány annak idején a dán metal’n’rollerek első Top 10-es kiadványa volt a világ legnagyobb zenei piacán, ugyanakkor nem ez az első aranylemezük: a 2010-es Beyond Hell / Above Heaven négy évvel ezelőtt már megkapta ugyanezt az elismerést az Amerikai Hanglemezgyártók Szövetségétől (RIAA). Utóbbi album sikerét elsősorban a csapat észak-amerikai rádiós áttörését meghozó A Warrior’s Call single okozta, utóbbi kislemezként szintén aranylemez a tengerentúlon.

Mindez természetesen nem kizárólag fizikai eladásokat jelent, hiszen a RIAA számítási módszere szerint a fizikai és digitális albumeladások mellett beszámítanak a minősítésekbe a streamek és az adott lemezről történő dalletöltések is. Ennek értelmében tíz dal fizetős letöltése az adott lemezről további egy teljes albumpéldány eladásának felel meg, az online hallgatásokat tekintve pedig ezerötszáz audió- és/vagy videóstreamet számítanak egy eladott lemeznek.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.