Shock!

május 20.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Innen szép nyerni: hallgasd végig az AWS új nagylemezét!

Három évvel barátjuk és zenésztársuk, Siklósi Örs tragikus elvesztése után megjelent az AWS Stefán Tamással kiegészült első nagylemeze. Az album címe Innen szép nyerni, és most hivatalosan végighallgatható.

0304aws

„Több gondolat is megfogalmazódott bennünk, a folytatással kapcsolatban, több opció is felmerült. Végül arra jutottunk, hogy ha alapítanánk egy másik zenekart, akkor senki nem játszana többé AWS dalokat, nem élne tovább az az örökség és eszmeiség, amit fiatalkorunk óta építettünk, így a közös utunk is a végéhez érne. Ez a zenekar soha nem egyszemélyes projekt volt, hanem 5 ember alkotóközössége. Ebből az 5-ből 4 itt maradt a fizikai síkon, megküzdeni a fájdalommal, egynek a szellemisége pedig irányt mutatott a sötétebb napokon" – mondja Brucker Bence gitáros a folytatásról. „Az Innen szép nyerni nem csak egy soron következő lemez. Ezeknek a daloknak el kellett készülnie ahhoz, hogy mi is előrébb tudjunk lépni a gyászfeldolgozásban, és sajnos ezen a téren Tomival is szorosan tudunk kapcsolódni. Elképesztő terápiás ereje van annak, hogy a legbelső fájdalmaidat és szorongásaidat dalokba tudod önteni. Fontos volt számunkra, hogy minden egyes kis apró részlet kapcsolódjon az egészhez, legyen szó a borítón található szimbólumokról vagy az albumhoz készült fotókról, videóklipekről. Az élet igazából egy játék. Néha egy piszkosul morbid, fekete humorú, szemét játék. Amikor igazán a földön vagy és minden kilátástalan, olyankor mondod, hogy na, innen szép nyerni. Akármennyire is rombol le az élet, folyton újjá kell építeni a romokat. Ez a körforgás került a lemezborítóra és ez adta az ötletet a társasjátékunkhoz is" – nyilatkozta Kökényes Dániel gitáros a lemez koncepciójáról.

aws_cA lemezről az első dal, az Odaát 2023 januárjában jelent meg. A klipben leplezte le a zenekar először Stefán Tomit, mint az új AWS új énekesét. „Szerintem a dal hangulata, atmoszférája egyértelműen azt hozza magával, amire mindannyian összpontosítani próbálunk: az újrakezdés, egy folytatás kezdete, amibe annyira pozitívan és elszántan kezdünk bele, amennyire csak lehet. A szöveget is tagadhatatlanul ebbe az irányba vittem, mert ez a dal egy új fejezetet indít. A saját életem elmúlt éveinek is kitörölhetetlen része volt a gyász, és a zenekar is nehéz időszakon van túl, viszont együtt, barátokkal, a családunkkal, a szeretteinkkel, az egész AWS crew-val kéz a kézben indulhatunk tovább. Ez egy gyönyörű dolog, erről szól ez a dal nekem" – nyilatkozta Stefán Tamás énekes.

A premier után tavasszal vidéki turnéra indultak, amelynek zárásaként több ezer néző előtt léptek fel a Budapest Park színpadán. Visszakerültek a nyári fesztiválok headlinerei közé a nagyszínpadokra és sorban adták ki legújabb dalaikat. Az album felvezetésének második etapja idén indult három összefüggő videóklippel és május 10-én jelent meg az egész album hat soha nem hallott szerzeménnyel. „A lemezhez készítettünk egy társasjátékot is. Ugyan a dalok hangvétele elég sötét és depresszív, szerettük volna ezt ellensúlyozni egy olyan élménnyel, ami az önfeledt szórakozásról szól. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy akármennyire is kilátástalan és nehéz a helyzet, mindig tudjunk örömöt és boldogságot találni az életben, a körülöttünk élő szeretteinkben, barátainkban. Ebben a társasjátékban olyan vicces illetve kellemetlen sztorikat olvashatsz majd, amik velünk történtek meg. A történet kimenetele határozza meg, hogy előre vagy hátra kell lépned a pályán. Nem árt, ha megtanulod az új dalok szövegeit, mert még kapóra fognak jönni. Lesz lehetőséged elmesélni a te sztorijaidat is. Gyűjtheted a #teamaws kártyákat, fordíthatsz a játék menetén a Sorsforgató kártyával, és reménykedhetsz, hogy nem húzod ki az Innen szép nyerni kártyát, ami visszarepít a start mezőre. Ez csak pár részlet a játékból, reméljük sok felhőtlen pillanatot tudunk majd vele okozni mindenkinek" – így Kökényes Dániel.

A feszített tempójú alkotómunka megkoronázásaként május 25-én nagyszabású koncertet ad a zenekar a Budapest Parkban, ahol a jól ismert dalok kíséretében eljátsszák a lemez dalait is. Részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.