Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Iggy és Homme: még egy dal a Post Pop Depressionről

0122iggyjoshBreak Into Your Heart címmel meghallgatható egy újabb dal a Post Pop Depressionről, Iggy Pop és Josh Homme közös nagylemezéről. Az album március 19-én jelenik meg a Loma Vistánál.

„Az egész projekt úgy kezdődött, hogy Iggy írt nekem egy üzenetet", mondta a sajátos projektről Homme a The New York Timesnak. „Az volt a lényege, hogy jó lenne közösen dolgozni és talán írni is valamit együtt valamikor. Iggy a legutolsó abból a generációból, akikből csak egy volt, és ez a lemez amolyan jól megérdemelt jutalomjáték egy embernek, aki nem biztos benne, hogy győzött. Pedig igen. Lehet, hogy ásnia kellett hozzá, de így is eljutott a célba."

A Post Pop Depression márciusban jelenik meg, és elsődlegesen Iggy neve alatt fut majd. A lemezre kilenc szám kerül fel, amelyek közül a Gardenia alább máris meghallgatható. Iggy és Josh társai a felvételek során Dean Fertitia, a Queens Of The Stone Age gitáros/billentyűse, a szintén Homme bandájában játszó Troy Van Leeuwen gitáros, az Arctic Monkeys dobosa, Matt Helders, illetve a Chavezből ismert Matt Sweeney gitáros voltak. „Szabad akartam lenni", mondja a zenéről Iggy. „Ahhoz, hogy szabad legyek, felejtenem kellett. Ahhoz, hogy felejtsek, zenére volt szükségem. Joshban ott volt ez a zene, így csak ki kellett provokálnom egy találkozást, először egy óvatosan megfogalmazot tüzenettel, amit aztán rólam szóló szövegek egész áradata követett. Egyetlen zeneszerző sem akar a 0122iggyjoshcsemmiről írni. Josh felpörgött, és csaptunk egy nagy bulit az amerikai sivatagban." „Olyan területekre tévedtünk ezzel a lemezzel, ahol korábban még egyikünk sem járt", teszi hozzá Josh. „Így szólt a megállapodás. Meg úgy, hogy mindent beleadunk."

A dallista az alábbi:

01. Break Into Your Heart
02. Gardenia
03. American Valhalla
04. In The Lobby
05. Sunday
06. Vulture
07. German Days
08. Chocolate Drops
09. Paraguay

A banda turnézni is fog, ezen a fronton későbbre ígérik a pontos részleteket.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.