Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ígérj holnapot címmel meghallgatható az első dal az új Magor-albumról

0530magorÍgérj holnapot: ez a jászberényi illetőségű Magor zenekar új videójának címe. Az ősszel megjelenő második nagylemez előfutáraként megjelenő dalt a téli Tankcsapda-turnén már hallhatta a közönség, most viszont egy különleges klippel érkezik a zenekar új kislemeze.

„Még javában zajlott a Testamentum lemezünk turnéja, mikor már az új dalok kezdtek járni a fejünkben", mondja Speck Roland, a zenekar frontembere. „Az Ígérj holnapot volt a második új dal, amit a lemezbemutató turné közben megírtunk. Egyrészt az a különlegessége, hogy hozzánk képest elég lágy lett a zene. Mondjuk lesz elég durvulás az albumon, szóval ez csak egy szín a sok közül. Másrészt ismét írt nekünk verset hozzá Galli Kriszta, aki a két első Magor EP-n a dalszövegírónk volt. Hét éve nem dolgoztunk együtt, viszont most ismét felkértük, és eldobtuk az agyunk attól, amit a zenéhez hozzátettek a sorai."

A Magor az Ígérj Holnapot című dalt a Testamentum lemezbemutató zárásakor mutatta be a közönségnek, amikor is szeptember egyik hétvégéjét a Tankcsapda előzenekaraként töltötték. Pénteken a Magor otthonában, Jászberényben léptek fel ezer néző előtt, majd másnap több mint hatezren láthatták és hallhatták őket a budapesti Barba Negra Trackben. „Az emberek nagyon pozitívan reagáltak az új dalra, ezért úgy döntöttünk, a téli turnén is előadjuk mindenhol, így itt is több ezren hallották. Nem volt kérdés, hogy az első videót ehhez a dalhoz szeretnénk forgatni. A táncosok ötlete Galli Krisztától jött, a klipet Radó Norbert rendezte, a stáb Telek Dánielből és Flatsker Róbertből állt. Elég sokáig keresgéltünk a helyszínek között, mire eszünkbe jutott, hogy pont Jászberény közepén vagy egy tökéletesen alkalmas gyönyörű épület, a Déryné Művelődési Központ. Vicces volt abban a teremben bohóckodni a kamerába ahol előtte huszonöt évvel Moby Dick / Akela koncerten voltam először. Ősszel megjelenik az új Magor-lemez. Tíz év minden öröme, fájdalma benne lesz a zenekarnak. De ezt még rögzíteni is kell stúdióban, szóval nyáron csak ésszel koncertezünk."

Aki szeretné meghallgatni az Ígérj Holnapot és a Magor korábbi dalait élőben, az az alábbi helyszínek és időpontok valamelyikén megteheti. A miniturné első állomása egy hatvani ingyenes szabadtéri nagykoncert lesz. A zenekar Facebook oldalát követők pedig folyamatosan figyelemmel kísérhetik majd a lemezfelvételeket a csapart ígérete szerint képek és videók formájában.

Július 7. Hatvan, Jam Garden + AWS és Hatvan City Hard Core (ingyenes)
Július 13. Dunaújváros, Rockmaraton
Augusztus 11. Békéscsaba, Roockstock fesztivál
Augusztus 18. Nagyudvarnok, Rockfeszt
Augusztus 26. Zorall Sörolimpia

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.