Shock!

május 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Igazi rocksztár vagy amerikai Király L. Norbert?

Még a karácsonyi piacra megjelenik Amerikában az American Idol tehetségkutatóból a műsorsorozat vége felé kiesett rock/metal fanatikus James Durbin első szólóalbuma. Durbin a Judas Priesttel és Zakk Wylde-dal is fellépett a legnépszerűbb amerikai éneklős tévéshowban, a Memories Of A Beautiful Disaster lemezen pedig több vendég is felbukkan majd mellette.

A huszonkét éves Durbin a kaliforniai Santa Cruzból érkezett a műsorba, és ugyan nem nyerte meg a tehetségkutatót, mindenki úgy állt hozzá, hogy ő lehet az egyik a résztvevők közül, aki akár hosszabb távon is megkapaszkodhat a zeneiparban.

James első lemeze november 21-én jelenik meg Memories Of A Beautiful Disaster címmel a Wind-Up Records gondozásában, és ugyan egyelőre még nem tudni róla a pontos részleteket, az már biztos, hogy lesznek rajta illusztris vendégszereplők. Durbin például dolgozott egy dalon a Mötley Crüe gitáros Mick Marsszal, valamint olyan slágerszerzőkkel is, mint James Michael (Sixx: A.M., Mötley Crüe, Scorpions), illetve Marti Frederiksen (Aerosmith). A fiatal énekes saját maga egyébként leginkább kedvenceihez hasonlítja a lemezt, amely szerinte a DIO-féle Holy Diver dal, illetve a Black Sabbath-féle Neon Knights vonalán mozog.

Durbin márciusban a Judas Priest You've Got Another Thing Comin' dalának előadásával vonta először magára a rockszakma figyelmét, majd később Zakk Wylde is színpadra lépett vele Sammy Hagar klasszikus Heavy Metal dala erejéig. A csúcspont azonban mindenképpen az volt számára, amikor – már kiesését követően – a Judas Priesttel közösen nyomhatta el a Living After Midnightot és a Breaking The Law-t a döntőben. „James jól összefoglalja a heavy metal lényegét", mondta akkor Scott Travis, a Priest dobosa. „Ez az a típusú zene, amiért mindig is küzdenünk kellett. Gyorsabban esett ki, mint azt sokan szerették volna, de még mindig itt van, és alighanem hosszú pályafutása lesz. Mi is állandóan hasonló problémákkal kerültünk szembe a pályánk során..."

Kérdés persze, képes lesz-e megkapaszkodni tartósan ilyen alapozással Durbin, hiszen hasonló háttérrel elsősorban aligha a kitartó rockrajongók rohannak majd megvenni a lemezét, a mainstream közönség pedig mint tudjuk, gyorsan felejt... James első szólódala, az egy sportválogatásra felkerült Stand Up mindenesetre már meghallgatható.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+4 #2 Bogár 2011-10-07 19:15
Ez egy rohadt jó dal. Viszont a Király L. Norbert utalás szerintem elég szerencsétlen, mert vele ellentétben ennek a fickónak komoly hangja van.
Idézet
 
 
+9 #1 Mr. Hyde 2011-10-07 15:11
Király L. Norbert, bár nemtudom ki az. Phózer kötsög a srác, ilyen dalokat nikki sixx a legrosszabb másnapjain is simán ír. Ez a triolás lüktetés meg teljesen indokolatlan, hatásvadász.
Szóval inkább az a kérdés, hogy Gojira - The Way of All Flesh lemezkritikát mérnem találok az oldalon? :-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.