Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Igazi Pink Floydról csak akkor beszélhetünk, ha Waters és Gilmour közösen dolgozik”

0802mpAz utóbbi hetek-hónapok egyik legfontosabb híre, hogy Endless River címmel ősszel kvázi-új lemezzel jelentkezik a Pink Floyd. A hívek egy része természetesen örömtüzeket gyújtott, hogy húsz év után végre új számokat hallhat majd a csapattól, de létezik egy olyan réteg is a táborban, amelyik korántsem ilyen lelkes – Mike Portnoy például közéjük tartozik…

„Mi ez az egész ezzel az új Pink Floyd-albummal kapcsolatban?”, tette fel a kérdést a Facebookon a Dream Theater ex-dobosa. „Legutóbbi információim szerint Roger Waters nem tagja a zenekarnak. Richard Wright és Syd Barrett pedig halott. Ha ezek a nóták tényleg a The Division Bell idejéből maradtak meg, akkor simán csak tegyék fel őket a The Division Bell speciális kiadására! Ez az egész tiszteletlenség Rogerrel és mindazzal szemben, amit felépített azokban az években! Dave, egyszerűen csak csinálj egy szólólemezt!”

Portnoy ebben az esetben nem kizárólag a saját közismert beszédkényszerét éli ki, hiszen vele együtt számtalan Floyd-fan nem tartja igazi Pink Floydnak a Roger Waters nélkül készült anyagokat. „Számomra a zenekar csúcskorszaka az Atom Heart Mothertől a The Wallig tartott, és ezt az érát konceptuálisan, zeneileg és mindenhogyan elsősorban Roger Waters határozta meg. Az A Momentary Lapse Of Reason és a The Division Bell alapvetően David Gilmour szólólemezei Pink Floyd néven – és igen, a The Final Cut pedig egy Roger Waters-szólólemez volt Pink Floydként. Oké, Gilmour-rajongók, ha nagyon akarjátok, odáig hajlandó vagyok elmenni, hogy azt mondjam: igazi Pink Floydról csak akkor beszélhetünk, ha Waters és Gilmour közösen dolgozik.”

 

Hozzászólások 

 
+1 #13 Vasút 2014-07-09 10:08
Szerintem az az egyik legrosszabb érv, amit ennyire sokszor lehet hallani, hogy azért nem a pénzér csinál valaki valamit, mert van neki elég belőle. Megtanulhattuk volna már, hogy minél több van valakinek, annál többre van szükség: Evés közben jön meg az étvágy. Ettől függetlenül még persze nem biztos, hogy Gilmour a pénz miatt csinálja.

Idézet - neal and jack and me:
nem hinném, hogy gilmour a pénzért csinálja meg, mert ha valakinek, neki biztos van elég. bár abban tényleg van valami, hogy waters nélkül milyen az olyan, továbbá abban is, hogy miért kellett mindezzel 20 (húsz) évet várni.
még jó, hogy voivodék nem vártak a piggy-s témákkal, hanem szórták nekünk rendesen.
Idézet
 
 
+13 #12 bpeter 2014-07-08 15:53
Akik kimondják a szájukkal, hogy "csak a pénzért csinálják", mint pl. a mostani Queen turnénál is számtalanszor előfordult, azok komolyan azt hiszik, hogy ezeknek az embereknek valóban szükségük van a pénzre? Az fel se merül bennük, hogy esetleg azt szeretnék csinálni, mint eddig is: új zenéket kiadni, érezni az izgalmat, a bizsergést, a felszabaduló kreativitást? Az új anyag megmutatásánál nincs is nagyobb öröm egy zenész életében, pláne, ha azt pozitívan fogadják a rajongók.
Idézet
 
 
+6 #11 DRAZSEN 2014-07-08 13:56
Thnx Mike !
Mint bármi más,ez is szubjektív dolog,mármint a Floyd.Mivel nekem kedvenc Pink Floyd cuccaim a Waters nélküliek.
A Momentary,vagy a Division Bell olyan GIGA albumok Michael amiben neked sosem volt,és sosem lesz részed a Rocktörténelemb en.
Gilmour Rulez
Idézet
 
 
+2 #10 keviny 2014-07-08 13:16
Köszönjük, Mike.
Idézet
 
 
+12 #9 asdasd 2014-07-08 11:38
Nevetséges, hogy mindenki jobban tudja egy zenekarnál, hogy kik a zenekar tagjai. Ez a csak a pénzért csinálják-szöveg meg annyira proli duma, hogy kínos még kimondani is
Idézet
 
 
+9 #8 Levike 2014-07-08 11:12
A Learning To Fly szerintem hatalmas volt anno és mai füllel és szemmel is.
Idézet
 
 
+34 #7 nihilak 2014-07-08 10:51
Istenem. 20 év után végre csinálnak valamit, erre a sok névtelen meg neves barom nekiáll szövegelni, hogy szerintük hogy az igazi a Pink Floyd. Lehet utánuk csinálni a Momentary Lapse Of Reason meg a Division Bell lemezeket dalszerzéstől turnéig, és akkor esetleg van jogalap véleményezni, de amúgy akkor sincs, mert sem Mike Portnoy, sem Szabó Géza hegesztő nem tagja a Pink Floyd nevű együttesnek.
Az, hogy Wright kiadatlan dalait használják fel, nyilvánvaló tiszteletadás egy régi barát felé, egy utolsó megmozdulás, ezen mi kifogásolnivaló van? Tényleg szar arcok, hogy úgy gondolják, ezt még megcsinálják hetvenévesen, amikor senki sem kényszeríti őket erre, és nyugodtan bütykölhetnék a Rolls Royce-okat a garázsban. Gilmour sosem szokott színvonaltalan dolgokban közreműködni, szóval nyilván nem az lesz a lemezen, hogy Rick Wright könyökkel szólózik a próba szünetében. Akkor meg nem mindegy, hogy hívják a gyereket? Szerintem inkább tiszteletre méltó, hogy ennyi idősen még mindig akarnak valamit mondani, nem is értem, hogy mit kell itt megfejteni, hogy akkor most kinek kéne kivel dolgoznia.
Idézet
 
 
+13 #6 Adam 2014-07-08 10:42
@frontiers:
Elfogadom a véleményed, de a világ nem fekete-fehér. Akik így látják, vagy így akarják láttatni, sok mindenről lemaradnak. Én egyik Waters lemezt sem éreztem Pink Floydnak, azzal együtt hogy mindegyik (na jó, majdnem mindegyik) zseniális. Lehet, hogy a megmaradt tagok sem teljesen Pink Floyd, de nem értem miért zavar ez bizonyos embereket. Jogilag a Pink Floyd jelenleg Gilmour, Wright, Mason. Ha a zenei anyag ebből az időből származik, akkor így lehet megjelentetni. Azt szinte kizártnak tartom hogy anyagi megfontolás álljon a megjelentetés hátterében (Gilmour sokat jótékonykodik, nem egy sóher típus azok alapján amit tudok), sokkal inkább hiszem el, hogy Wright fennmaradt témáit felhasználva emléket akarnak állítani egy barátjuknak, ahogy azt tették Syd esetében is, nem is egyszer. Miért kéne ebben részt vennie Watersnek? Azok az anyagok abból az időszakból vannak mikor Waters nem volt tagja a zenekarnak, tehát a kreatív folyamatnak sem. Utólag csak azért hozzávenni szerintem inkább rontana az összhatáson, bár lehet egyes rajongók megnyugodnának. De engem inkább érdekel a zene minősége semmint hogy most együtt vannak-e vagy külön.
Idézet
 
 
+4 #5 neal and jack and me 2014-07-08 10:38
nem hinném, hogy gilmour a pénzért csinálja meg, mert ha valakinek, neki biztos van elég. bár abban tényleg van valami, hogy waters nélkül milyen az olyan, továbbá abban is, hogy miért kellett mindezzel 20 (húsz) évet várni.
még jó, hogy voivodék nem vártak a piggy-s témákkal, hanem szórták nekünk rendesen.
Idézet
 
 
+4 #4 frontiers 2014-07-08 10:24
szerintem meg igaza van, a Pink Floyd nagyon-nagy részben az ő műve, így teljesen jogos, amit mond, kár, hogy a mai világban már nincs jelentősége ennek és csak a pénz számít, már lassan a ,,rajongók" szemében is!
Idézet
 
 
+5 #3 Adam 2014-07-08 10:22
Még egy gondolat:
Waters a Pink Floyd nélkül elkészítetette pl. az "Amused to Death" albumot, amit a zenekar tagjaként aligha tehetett volna meg. Az album zseniális lett, és bár nem lett akkor kereskedelmi siker mint a Pink Floyd, elég értékes. A Pink Floyd pedig elkészítette a "The Divison Bell" albumot, ami szintén egy zenei memento. Ki tudja biztosan, hogy ha együtt maradnak, akkor tudnak ilyeneket alkotni? Kaptunk két zseniális "bandát", én egyáltalán nem kesergek (Gilmour, Waters, Wright, Mason: együtt és külön-külön is bármikor befizetek rájuk).
Mike is elkészíthetné a saját "Amused to Death" lemezét, ha már annyira Watersként azonosítja magát (ahogy ez egy külföldi interjúból kiderül). Várjuk Mike, várjuk...
Idézet
 
 
-3 #2 asdasd 2014-07-08 10:08
majom.
Idézet
 
 
+12 #1 Adam 2014-07-08 10:06
Ha Portnoy csöndben maradt volna, talán bölcs maradt volna. Nem tetszik, ne hallgasd. Bizonyára még mindig sérelmezi, hogy a Dream Theater nélküle is Dream Theater, ahogy a Pink Floyd Waters nélkül is Pink Floyd, még ha a zene picit másabb is lett. Aki szereti, hallgatja, ezek parttalan és ostoba viták. Azt pedig majd a lemez dönti el, hogy valóban jobb lett volna-e a Division Bell special editionjébe betenni vagy sem. Köszönjük Mike, leülhetsz.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.