Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Igazi érzelmi hullámvasút volt számomra rögzíteni ezt a lemezt”

0223avatariumMájus 26-án jelenik meg a Nuclear Blastnél a harmadik Avatarium-nagylemez. Az album címe Hurricanes And Halos lesz, és teljesen analóg módszerrel rögzítette a zenekar.

Pár nappal a nyár kezdete előtt érkezik a hármas Avatarium. A Hurricanes And Halosra nyolc új szerzemény kerül Leif Edling csapatától, amelyből hatot a mester írt, de a dalszerzésből kivette a maga részét Marcus Jidell gitáros és Jennie-Ann Smith énekesnő is. A produceri munkálatokat maga Jidell végezte, de hozzájárult a végeredményhez hangmérnökként David Castillo és Jens Bogren is. „Igazi érzelmi hullámvasút volt számomra rögzíteni ezt a lemezt, és úgy gondolom, mindez hozzájárult az album színtiszta, lüktető energiájához”, mondja Jennie-Ann. „Nagyon büszke vagyok arra, amit közösen letettünk az asztalra.” „Úgy érezzük, az előző két lemez és az EP-k vezettek el oda bennünket, ahol most tartunk”, teszi hozzá Jidell. „Teljesen természetesen jutottunk el idáig, mind a zenét, mind az érzelmeket tekintve.”

A csapat legutóbbi albuma a The Girl With The Raven Mask volt 2015 őszén. Leif Edling The Doomsday Kingdom nevű szólóprojektjével hamarosan szintén kiad egy albumot, és velük elvileg egy fesztiválfellépése már lesz idén. A basszer évek óta krónikusfáradtság-szindrómával küzd.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.