Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Időt adott Amerikának a Linkin Park

Irreális akkora eladásokat várni az új albumtól, mint a Hybrid Theorytól – mondják a Linkin Park tagjai, akik hamarosan nekivágnak aktuális amerikai lemezbemutató turnéjuknak. A zenekar tudatosan nem otthon kezdte a koncertezést, mert úgy gondolták, időt adnak a hazai rajongóknak, hogy megemésszék a radikális váltást hozó, a korábbiakhoz képest sokkal gitármentesebb és poposabb dalokat.

Már csak alig több mint egy hét választja el a Linkin Parkot aktuális észak-amerikai turnéjától, mely a csapat tavalyi negyedik soralbumát, a szeptemberben kiadott A Thousand Sunst hivatott megtámogatni. „Elméletben abszolút az előnyünkre válhat, hogy adtunk egy kis időt az Államoknak, ami alatt tényleg belemélyedhettek a lemezünkbe, és alaposabban is megismerkedhettek a nótákkal, mielőtt élőben hallják őket", mondta Mike Shinoda rapper a The Pulse Of Radiónak. A Linkin Park az utóbbi hónapokban egyaránt játszott már Európában, Ausztráliában és Izraelben, hazájukban viszont csak most indulnak neki az útnak, hogy meggyőzzék a híveket a meglehetősen ellentmondásos fogadtatású anyag értékeiről.

Az A Thousand Suns megjelenése hetében a Billboard-lista első helyén startolt több mint 240 ezer példányos eladással, ami a mai viszonyok között kiemelkedően jónak számít, a banda korábbi albumainak első hetes eredményeihez képest azonban jelentős csökkenést mutatott. „Rég elmúltak azok az idők, amikor egy zenekar akár 10 milliót is simán eladott egy lemezből", mondta ennek kapcsán korábban a csapat másik frontembere, Chester Bennington az MTV Newsnak. A banda első albuma, a 2000-es Hybrid Theory az előző évtized egyik legnagyobb példányszámban elkelt anyagának számít, csak az Egyesült Államokban több mint 10 millió példány kelt el belőle. „Teljesen értelmetlen összehasonlítani a Hybrid Theory albumunk eladásait a mostaniakkal, mert soha többé nem lesz olyan sikeres egyik lemezünk sem. A Meteora több mint 800 ezer példányban fogyott az első héten, a Minutes To Midnight 600 ezer fölött, ez az új pedig 240 ezerig jutott. Ez a kor tünete, ma már mindenki más utakon szerzi be a zenéket. Ettől még simán lehet, hogy tízmillió embernek van meg a lemez, akikről nem tudunk."

Az amerikai turné január 20-án veszi kezdetét a floridai Sunrise-ban, a Linkin Park vendégei a The Prodigy, a Pendulum és a Does It Offend You, Yeah? lesznek. Chesterék minden egyes koncert felvételét letölthetővé teszik majd azok számára, akik jegyet váltanak a bulikra, ehhez a helyszínen osztják majd meg a nézőkkel a szükséges elektronikus kódot. A csapat emellett szokás szerint minden egyes koncertjegy árából egy dollárt utal majd abba a saját alapba, melyből különböző természeti katasztrófák áldozatait segítik.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.