Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Iced Earth: Stu Blockkal is folytatódik a Something Wicked sztori

Október 17-én érkezik a Century Mediánál az Iced Earth tizedik stúdiólemeze, a Dystopia, a floridai power metal csapat első anyaga, amin az új énekes, az Into Eternityből érkezett Stu Block énekel. Ugyan ezúttal nem konceptalbumról van szó, Jon Schaffer gitáros/főnök elismeri: bizonyos dalok témája lazán kapcsolódik egymáshoz.

„Mindig is érdekelt az élet sötétebb oldala", írja Jon. „Nagy hatást gyakoroltak rám az olyan filmek, mint a Metropolis, a Brazil, vagy a Mátrix, és persze az olyan lemezek is, mint a 2112, a The Wall vagy az Operation: Mindcrime. Ennek megfelelően az új albumon az Iced Earth találkozik a Szép új világ és a Szárnyas fejvadász rémálomszerű utódjával." Habár az 1998-ban megkezdett Something Wicked trilógiát Schaffer utóbb két teljes nagylemezen át vitte tovább, az Iced Earth Eddie-je, Set Abominae ezúttal is visszatér két dalban, a címadóban és a Tragedy And Triumphban.

Mivel a zenekar idén nyáron aktívan részt vesz az európai fesztiválokon – még Matthew Barlow-val a mikrofonnál –, Schaffer számára komoly melót jelentett ide-oda röpködni Amerika és az öreg kontinens között, de ennek ellenére is csodásként jellemzi a munkát és az új énekessel, Stu Blockkal kialakított kapcsolatát. „Jobb hozzáállásról álmodni sem lehetne. Stu-t nagyon felpörgette, hogy itt lehet, igazi fiatalos lelkesedést hozott a bandába, ami roppant szórakoztató. Két lábbal áll a földön, és egyszerűen mindent ki akar próbálni, amit a producerünk, Jim Morris vagy én felvetünk neki. Nagyon természetesen illeszkedett be a csapatba. Sikerült feltérképeznünk a hangjának és a stílusának egy olyan részét, amiről nem is igazán tudta, hogy létezik. És még csak elkezdtük feltérképezni ezt a tartományt... Szilárdan hiszem, hogy Stu a legnagyobbak közé növi majd ki magát, mert megvan benne a potenciál ehhez. Ha megmarad ilyennek, megőrzi a tudásszomját és a szenvedélyét, hatalmas dolgok állnak még előtte."

A Dystopia borítója végleges, a számok teljes listája azonban még nem. Már egészen biztos azonban, hogy felkerül rá a Dystopia, az Anthem, a Days Of Rage, a Soylent Green, a V, a Boiling Point, az Anguish Of Youth, az Iron Will, a Dark City, az End Of Innocence, az Equilibrium és a Tragedy And Triumph. Az októberi megjelenést a zenekar valaha látott legintenzívebb világ körüli turnéja követi majd, amelynek keretében a csapat Budapesten is ismét fellép. A koncert november 24-én kerül megrendezésre a Club 202-ben. További részletek a Concerto honlapján.

Az Iced Earth nemrég megjelent monstre DVD-jéről, a Festivals Of The Wickedről itt írtunk.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 vitya121 2011-10-08 21:34
ez nagy lemez lesz 3 dal alapján, jó az új torok(néha mintha Barlow v. Ripper vagy Halford énekelne-kemény)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.