Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ian, Benante és Bello mosolyogva sétáltak ki a Nelson-féle tárgyalásról

Lezárult a jogi vita az Anthrax és a kurtán-furcsán eltávolított egykori átmeneti énekes, Dan Nelson között – értesült a New York Daily News. A felek két órán át tárgyaltak zárt ajtók mögött a Manhattani Szövetségi Bíróságon, amelyről utóbb – a szemtanúk szerint – Scott Ian, Charlie Benante és Frank Bello mosolyogva sétáltak ki.

A perben nem kis összegekről volt szó, hiszen Nelson ősszel indított keresetében 2,65 millió dollárt (több mint 600 millió forintot) követelt egykori társaitól, amiért azok azt állították, 2009-ben – két évnyi tagság után – önként lépett ki a csapatból. Az énekes szerint Scott Ian, Charlie Benante és Frank Bello annak idején számos interjúban valótlanul állították, hogy hirtelen elhatározásból ő maga hagyta ott a zenekart, miután beteg lett, ami miatt az Anthraxnek egy turnét is le kellett mondania. Az énekes szintén nehezményezte, hogy Charlie Benante szerint terrorizálta a csapat tagjait, és természetesen azt is, hogy a végül Joey Belladonna énekével kiadott, nagy sikerű tavalyi Worship Music anyag dalai után nem kapja meg a neki járó szerzői jogdíjakat. Nelson arra alapította követelését, hogy társai állításai komoly hitelvesztést és jövedelemkiesést okoztak neki.

A most született megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra, az azonban biztos, hogy az Anthrax még korábban elismerte: Nelson valóban szerzőtárs volt tizenegy Anthrax dalban, amelyeket a zenekar fel is vett vele a Worship Music lemez eredeti verziójához. A csapat ügyvédje a bíróságon is elmondta, hogy Ianék előzőleg fel is ajánlottak Nelsonnak egy kisebb összeget, illetve a hivatalos társszerzői megjelölést e hozzájárulása miatt.

Dan jelenleg egy Blackgates nevű csapatban érdekelt, ahol Paul Bostaph dobos (legutóbb Testament, korábban többek között Slayer, Forbidden) és Jeremy Epp gitáros a társai. A formációban egy ideig az ex-Whitesnake basszer Uriah Duffy is játszott, őt azonban nemrég lecserélték Luis Barillasra.

 

Hozzászólások 

 
#2 neal and jack and me 2012-06-27 22:49
ott van.
Idézet
 
 
+2 #1 GTJV82 2012-06-26 21:05
Inkább arról írjatok, kérlek, milyen extra feldolgozásokka l tele EP-t jelentetnek meg szeptemberben!! !!!!!!! :)

http://heavymetalmessenger.com/new-anthrax-covers-ep-coming-and-it-sounds-killer
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.