Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Charlie Benante: „Dan Nelson megpróbált zsarnokoskodni”

Az Anthrax utóbbi éveit illetően sok kérdés merült fel minden rajongóban, egy friss interjúban pedig legalább egy részüket megválaszolta a New York-i thrashereket irányító Scott Ian – Charlie Benante tengely. Mint elárulták, a rövid ideig a csapatban éneklő Dan Nelson megpróbálta manipulálni a zenekar tagjait.

„Dan kilépett a bandából (a képen a Nelson-féle felállás)", szögezte le ismételten Scott Ian a Guitar Worldnek. „Emailt írt a menedzsmentnek, és távozott. Nem tudom, hogy beteg volt-e, de azt írta: kilép, nem csinálja ezt tovább, és ne menjünk el hozzá, hogy lebeszéljük a döntéséről, mert úgysem változtatja meg. És ez nem az első eset volt, amikor kilépett az Anthraxből, hanem már a harmadik." „Az első közös koncertünk után a backstage-ben hatalmas vita alakult ki, teljesen kivetkőzött magából", tette hozzá Charlie Benante dobos. „Hihetetlen volt az egész, és onnantól kezdve tudhattuk volna, mire számíthatunk... Aztán pedig folytatta a különös üzelmeit. Például felhívogatott engem vagy más bandatagokat, és mindenféle szart hordott össze a többiekről. Egyszer még komoly vitát is sikerült kirobbantania a csapat egyes tagjai között. De a végén mindig úgy fordult a dolog, hogy ő nem is mondott semmit... Kibaszott bizarr időszak volt. Dan egy zsarnok, aki megpróbált nálunk is zsarnokoskodni. És eleinte sajnos hagytuk is. Akkoriban elég sérülékeny volt a csapat, amolyan érzelmi hullámvasúton ültünk mind... Egyszerűbb volt azt mondani, hogy oké, kapja meg, amit akar, és lépjünk tovább."

Scott elmondta: Nelson lelépését követően kizárólag John Bush döntése volt, hogy néhány koncertet leszámítva nem került vissza a zenekarba teljes állásban. „Mi gondolkodtunk a dolgon, de John nem. Agyilag máshol járt már akkor. De hazudnék, ha azt mondanám, hogy a koncertek alkalmával nem beszéltünk annak lehetőségéről, hogy zenéljünk ismét együtt, és énekelje fel a lemezt. De egy idő után mind tudtuk, hogy kicsit olyan ez az egész, mintha egy lovat akarnánk megfejni. Nem így kellett lennie, nem az volt a megfelelő út. Eleinte egyébként Joey Belladonnával kapcsolatban is merültek fel bennünk kérdőjelek, mert furcsának tűnt visszamenni hozzá és felajánlani a lehetőséget. Sosem tudhatod... Az ember azt hihetné, egy zenekar a világ legegyszerűbb dolga: ez az, bazmeg, menjünk, koncertezzünk, és készítsünk lemezeket! Nos, nem... Néha elképzelhetetlenül bonyolult az ilyesmi. Még egy család összetartásánál is sokkal keményebb."

A végeredmény mindazonáltal a friss Anthrax lemez, a Worship Music fényében egyértelmű: a csapat ismét visszatalált régi önmagához.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.