Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ian árulása örökre beszennyezte családtagjai és zenésztársai jövőjét”

1128watkAz egész rockvilágot sokkolta Ian Watkins beismerő vallomása a pedofil bűncselekményekről az ellene felhozott vádpontokban. A Lostprophets volt frontemberének egyik exbarátnője ugyanakkor azt állítja: ő már 2008-ban megkereste a rendőrséget azzal, hogy Watkins veszélyt jelent a gyerekekre.

„Ian szeretetteli, őt becsben tartó, bátorító és róla gondoskodó környezetben nőtt fel", mondta a Daily Mailnek Watkins nevelőapja, az egyébként lelkészként tevékenykedő John Davies. „Legjobb tudásunk szerint neveltük. Normális, boldog srác volt, aki szerető családban nőtt fel, és egy szemmel sem volt több problémája, mint bárki másnak. Összetört minket, amikor felolvasták a bíróságon a vádakat, és arra gondoltunk: itt valami hiba lehet, kell, hogy legyen valami oka ennek az egésznek, ez egyszerűen nem lehet igaz... Teljesen magunkba roskadva, sokkolva mentünk haza a bíróságról."

Mindeközben Watkins egyik korábbi barátnője, az egykor call-girlként is dolgozó Joanne Majic azt mondta a Daily Mirrornak: ő már 2008-ban megkereste a rendőrséget, miután az énekes beszámolt neki beteges szexuális fantáziáiról. „Minden megváltozott, amikor bevallotta nekem, hogy gyerekekkel akar szexelni", mondta a nő, aki 2006-tól kisebb-nagyobb megszakításokkal kapcsolatban volt az énekessel. „Egyenesen a Dél-Walesi Rendőrségre mentem, és panaszt tettem, de nem foglalkoztak ezzel, és azt mondták, bizonyítékokkal kell alátámasztanom, amit mondok. Figyelmeztettem őket, hogy ez az ember veszélyt jelent a gyerekekre, de szerintem azt gondolták, csak bajba akarom keverni. El sem akartam hinni, mennyire közömbösen viselkedtek a rendőrök, teljesen olyan volt, mintha az ő pártjára álltak volna, engem pedig megvetően elhessegettek. Megmondtam Iannek, hogy feljelentettem, és veszekedtünk is ezen, de nagyon pimasz és magabiztos volt. Nem gondolta, hogy a rendőrség hozzányúlna, és igaza is volt."

1127watkinsWatkins beismerő vallomása sokkolta George Davisont, a Lostprophets 2001 és 2008 közötti turnémenedzserét is, aki azóta is kapcsolatban állt a zenekar tagjaival. „Azt hiszed, ismersz valakit, aztán kiderül, hogy nem", írta a Facebookon Davison. „2001-től 2012-ig egy nagyszerű csapat tagjaként megbízol egy emberben, majd elérkezik a nap, amikor megismered ennek az embernek az igazi természetét is. Egyszerű azt mondani, hogy próbáljam meg elfeledni azt a tizenkét évet, amióta ismertem Iant, de ez nem fog menni sem nekem, sem a többieknek, akik azt hitték, hogy ismerik őt. Hosszú időn át egy légtérben éltünk, és SOHA nem gondoltam volna, hogy ilyesmik történhetnek. Együtt lovagoltuk meg a siker hullámait: mindannyian lentről érkeztünk, majd együtt körberepültük az egész világot. Együtt tapasztaltuk meg, milyen először eljutni egzotikus helyekre, milyen találkozni a rock'n'roll hőseinkkel, milyen szakadatlanul turnézni, együtt voltunk tanúi házasságkötéseknek, születéseknek, haláleseteknek. Sokak számára ideiglenes, illékony élmények ezek, ha egyik csapattól ugrál a másikig, számomra viszont nem ilyenek voltak, a Lostprophetsszel legalábbis soha. Sosem fogom elfelejteni, micsoda időket töltöttem ezzel a csapattal: jó időket, rossz időket, és most elérkeztek a csúf idők is. Az a rettenetes igazság, amellyel Ian most mindnyájunkat porig sújtott: a családját, a zenésztársait, a barátait és a rajongóit szerte a világon. Dühös, döbbent és végtelenül haragos vagyok rá azért, amit tett. Iszonyatosan sajnálom az áldozatait, a gyerekeket, akiket molesztált. Csakis reménykedni tudok benne, hogy ezek a gyerekek képesek lesznek túlnőni mindazon a szörnyűségen, amit velük tett, elhomályosítva ezáltal a jövőjüket is. Sosem próbálnám meg mentegetni: hiszem, hogy ő hozta meg a döntéseit, és most meg is fog fizetni értük. Nem is sajnálom sem őt, sem a két társát. Mind részesei voltak annak, hogy megtörténhettek ezek a borzalmas dolgok. Nem érdekel, mennyi drogot szedtél be, egyszerűen nem létezik mentség már arra sem, ha valaki egyáltalán tervezgetni kezd olyasmit, amit ők meg is tettek azokkal a gyerekekkel. Beteg emberekről van szó, akiknek segítségre van szükségük."

„Hiszek a megbocsátásban és az emberi jóságban, de ebben az egész helyzetben semmi jót nem találni azt leszámítva, hogy elfogták őket, és emiatt már nem tudják tovább bántalmazni azokat a gyerekeket", írja a volt turnémenedzser. „Megbocsátani pedig nagyon nehéz, akár személyesen ismeri őket az ember, akár csak először olvas erről az egészről. Hogyan is bocsáthatnál meg valakinek, aki a legártatlanabbak sérelmére ilyen bűnöket követ el? És lélekben természetesen a családjával és a zenésztársaival vagyok, hiszen Ian árulása az ő jövőjüket is örökre beszennyezte. A rajongók pedig továbblépnek: leszedik a posztereket, kidobják a Lostprophets lemezeiket, és a következő rockzenei megmentőhöz fordulnak. A családját és a zenekarát viszont örökre elkísérik majd a történtek. Hogy el ne felejtsük, ezek az emberek mind egy büszke tartású, szerető helyről érkeztek, és örökre együtt kell majd élniük a szégyennel, egészen amíg meg nem halnak. De én magam nem vagyok hajlandó elfeledkezni azokról a nagyszerű emberekről, időkről és tapasztalatokról, akikkel és amelyekkel a Lostprophets révén ismerkedtem meg. Ők és a családjaik is befogadtak maguk közé, hogy segítsek nekik megvalósítani az álmaikat, ami az volt, hogy rocksztárok legyenek. És el is érték ezt, miközben oly sok más embernek mindez nem sikerült. Ez valami olyasmi, amit soha nem lehet tőlük elvenni. Tény: a zenekarnak vége, az élet pedig megy tovább. Mindenki tovább fog lépni, aki csak valaha is ismerte Iant, de ma még nagyon nehéz szívvel. Örökre emlékezni fogok mindarra, ami történt. Ki gondolta volna, hogy egyszer így fog véget érni, bassza meg?"

A Lostprophets egykori tagjai egyelőre még nem nyilatkoztak az ügyben, de vélhetően ez is záros határidőn belül megtörténik.

 

Hozzászólások 

 
+1 #32 neal and jack and me 2013-12-03 14:10
megértettem, köszönöm én is :)

egyébként a fickó tuti halott. ha nem nyírják ki, sztem öngyilkos lesz. nem lepődnék meg, ha nemsokára ilyen cikk is megjelenne.
Idézet
 
 
+3 #31 Draveczki-Ury Ádám 2013-12-03 13:13
Idézet - Siri Keeton:
hanem csak azt jelenti, hogy egy nem pedofil androfil (azaz homoszexuális, a.k.a. "meleg") férfi semmivel sem pedofilabb egy nem pedofil heteroszexuális nál. (Pontosabban még ezt sem jelenti, azt jelenti, hogy az adatokból nem következik ennek az ellenkezője.)

Körülbelül erre akartam rávilágítani úgy, hogy neal and jack is megértse, köszönöm.
Idézet
 
 
+4 #30 Draveczki-Ury Ádám 2013-12-03 13:11
Idézet - neal and jack and me:
miért provokálna? tegyük fel, hogy ez a véleménye. neked meg az ellenkezője. akkor az nem provokálás?

A homoszexualitás háttere máig nem tisztázott, nem is akarok ebbe itt belemenni, mert nálam jóval tájékozottabb orvosok, genetikusok, pszichológusok stb. sem tudnak megegyezni a dolog pontos miértjeiben. Annyiban szerintem kiegyezhetünk, hogy egyfajta szexuális orientációról beszélünk, ami történetesen taszíthat valakit vagy nem taszíthat, de ez most mindegy is ebből a szempontból.

Pedofilnak lenni ezzel szemben nem egyfajta szexuális orientáció, hanem bármilyen efféle cselekedet, sőt, még az ilyeneket megörökítő, ilyen célú felvételek birtoklása is bűncselekményne k számít gyakorlatilag mindenhol a világon. Teljes joggal - remélem, nem kell a szádba rágni, hogy mi ezzel a gond, szemben mondjuk egy olyan homoszexuális kapcsolattal, ahol mindkét résztvevő felnőtt ember belement a dologba, és szabad akaratából cselekszik.

Ez tehát ebből a szempontból baromira nem "vélemény" kérdése.
Idézet
 
 
+3 #29 Valentin Szilvia 2013-12-03 13:05
Idézet - neal and jack and me:
ahunvagyoke :)

bár a wiki-t nem feltétlenül mondanám hiteles forrásnak, hiszen szabadkőműves intézmény, de már be is fejeztem, mert még kitalálja valaki, hogy provokálok, pedig nem.

apropó ádám: hiszed vagy sem, a következő észrevételem nem támadó jellegű, inkább puszta értetlenségből fakadó költői kérdés: napitroll-nak feltetted, hogy "Te most halál komolyan a pedofíliával helyezted egy szintre azt, ha valaki homoszexuális, vagy csak a nevedhez igazodva provokálni próbálsz?"

miért provokálna? tegyük fel, hogy ez a véleménye. neked meg az ellenkezője. akkor az nem provokálás?


Aki egy szintre helyezi a két dolgot, annak irdatlan nagy gondok vannak az agyával...
Idézet
 
 
-2 #28 neal and jack and me 2013-12-03 12:54
ok, megkövetlek :)
Idézet
 
 
+1 #27 Siri Keeton 2013-12-03 12:52
Idézet - neal and jack and me:
ahunvagyoke :)

bár a wiki-t nem feltétlenül mondanám hiteles forrásnak


Nem a wiki volt a forrásom, csak idéztem egy ismert közmondást.
Idézet
 
 
-3 #26 neal and jack and me 2013-12-03 12:44
ahunvagyoke :)

bár a wiki-t nem feltétlenül mondanám hiteles forrásnak, hiszen szabadkőműves intézmény, de már be is fejeztem, mert még kitalálja valaki, hogy provokálok, pedig nem.

apropó ádám: hiszed vagy sem, a következő észrevételem nem támadó jellegű, inkább puszta értetlenségből fakadó költői kérdés: napitroll-nak feltetted, hogy "Te most halál komolyan a pedofíliával helyezted egy szintre azt, ha valaki homoszexuális, vagy csak a nevedhez igazodva provokálni próbálsz?"

miért provokálna? tegyük fel, hogy ez a véleménye. neked meg az ellenkezője. akkor az nem provokálás?
Idézet
 
 
+3 #25 Siri Keeton 2013-12-03 12:42
Itt egy másik. Ez amellett érvel, hogy a pedofil az kevésbé különbözteti meg a fiúkat és lányokat, ezért tkp. érdektelen, hogy a fiúkat óriási arányban (szerinte jóval több mint 10%-ban) molesztálják, mivel ezek főleg a gyerekekre izgulnak. Mindenesetre itt is olvasható a 2-4%-os homoszexuális arány (igaziból ez inkább 4%, mert a felmérésekben 2% homokos és 2% biszex szerepel, csak utóbbiak nem látszanak a nemibetegség statisztikákban - ergo valszeg messze nem ennyien léteznek), és hogy ennél jóval magasabb a kisfiúk áldozattá válásának aránya.

http://individual.utoronto.ca/james_cantor/blog1.html

De tkp. teljesen offtopic és érdektelen a kérdés.
Idézet
 
 
+1 #24 Siri Keeton 2013-12-03 12:35
Lentiekből következik, hogy a homokosok jórészt maguknak ártanak, e tekintetben a homoszexualitás nagyon más, mint a pedofília.
Idézet
 
 
+3 #23 Siri Keeton 2013-12-03 12:34
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Kíváncsian várom.


Nem tudom, miért kell ennek a neal and jack akárkinek a statisztikáira várni, amikor Gugli a barátunk és Wiki a barátnőnk. :)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1556756

"the ratio of heterosexual to homosexual pedophiles was calculated to be approximately 11:1. This suggests that the resulting proportion of true pedophiles among persons with a homosexual erotic development is greater than that in persons who develop heterosexually. This, of course, would not indicate that androphilic males have a greater propensity to offend against children."

Az utolsó mondat természetesen nem az aritmetika tagadása, hanem csak azt jelenti, hogy egy nem pedofil androfil (azaz homoszexuális, a.k.a. "meleg") férfi semmivel sem pedofilabb egy nem pedofil heteroszexuális nál. (Pontosabban még ezt sem jelenti, azt jelenti, hogy az adatokból nem következik ennek az ellenkezője.) De a pedofilok között több a homoszexuális, mint a teljes népességben.

Máshol láttam 5:1 arányt is (ez a gugli első találata volt), de a 11:1 még mindig legalább kb. kétszeres arányt mutat a homoszexuálisok körében. Persze a másik probléma a homoszexuálisok aránya, amit, igen, kitaláltátok, a nemibetegségek elterjedtségébő l lehet megbecsülni. A homoszexuálisok nak ugyanis rengeteg (homoszexuális) partnerük van (lévén a nők sokkal ritkábban kaphatók alkalmi szexre), és a partnereik átlagos partnerszáma is jóval magasabb. (Egy rocksztár megdughat ezer nőt, de azok a nők külön-külön mondjuk csak átlagosan húsz pasival voltak korábban, egy homokos megdughat ezer másikat, és azok is külön-külön átlag ezer alkalmi kapcsolattal rendelkeztek.) A nemibetegségek körében ennek megfelelően a férfiak messze-messze felülreprezentá ltak. Innen tudható, hogy nincs sok biszexuális (valszeg Freddy is inkább hazudta), mert viszonylag kevés nőt fertőznek meg.
Idézet
 
 
+2 #22 Draveczki-Ury Ádám 2013-12-03 12:17
Idézet - neal and jack and me:
szóval kedves ádám: igen, természetesen alá :)

Kíváncsian várom.
Idézet
 
 
-2 #21 neal and jack and me 2013-12-03 11:53
látom elkaptad a lényeget... :)
megint mondom: szerintem freddie biszex volt, nem "buzi", ahogy te írtad.
és csak, hogy tiszta legyen: watkinst fel kéne lógatni, ez nem is kérdés.
Idézet
 
 
+4 #20 asdasd 2013-12-03 11:47
Idézet - neal and jack and me:
az sztem egyáltalán nem biztos, hogy freddie mercury nem ártott senkinek azzal, hogy homokos volt, ahogy itt lentebb elhangzott. ha hinni lehet a sajtónak, akkor rengeteg alkalmi kapcsolata volt, férfiakkal-nőkkel vegyesen, azaz nem is homokos volt, hanem biszex. ez az egyik. a másik meg az, hogy ha védekezett volna szex közben, talán nem lett volna aids-es. de mivel az lett, nagyon valószínű, hogy többeket is megfertőzött.

még egy dolog: a homokosok körében sokkal elterjedtebb a pedofília, mint a heterok között. úgyhogy napitroll sztem ezzel nem provokálni próbált (bár fene tudja), hanem csak nagyon sarkosan, leegyszerűsítve tapintott rá arra, hogy a kettő nem jár messze egymástól.


Tehat amennyiben homoszexualis vagy, potencialisan AIDS-fertozo es pedofil is vagy egyben. Biztos Freddy is pedo volt, megiscsak egy buzirol beszelunk ugyebar, az majdnem ugyanaz. De varj mar, ez a csoka meg hetero, meg sok masik is az, szerintem a heterosag es a pedofilia kez a kezben jarnak, hat vilagos, mint a nap. Nezd mar meg ezt az allatot is, mit muvelt!
Idézet
 
 
-6 #19 neal and jack and me 2013-12-03 11:03
bocsánat, valamit bénáztam...

szóval kedves ádám: igen, természetesen alá :)
Idézet
 
 
-5 #18 neal and jack and me 2013-12-03 11:01
"ezt is..."?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.