Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hivatalosan is Peter Baltes az U.D.O. és a Dirkschneider új basszusgitárosa

Teljes jogú tagként csatlakozott Udo Dirkschneider zenekaraihoz Peter Baltes. A basszusgitáros tavaly szeptember óta koncertezik ismét egykori acceptes kollégájával.

0414udo

Eltelt már néhány év azóta, hogy otthagyta az újjáalakult Accept sorait Peter Baltes basszusgitáros, aki aztán a My Way című album munkálatai során ismét kapcsolatba került a zenekar egykori énekesével, Udo Dirkschneiderrel. Miután tavaly ősszel Tilen Hudrap, az U.D.O. basszusgitárosa megbetegedett, ezek után természetesen adta magát, hogy Baltes ugorjon be a zenekar aktuális turnéjára, amely Budapestet is elérte. Most hivatalosan is bejelentették, ami egyébként is várható volt: Peter mind az U.D.O., mind a Dirkschneider zenekarok soraiban teljes jogú tagként csatlakozik Udóhoz. „Az első, berlini koncert előtt elég ideges voltam, mert nem tudtam, mire számítsak – mondja Baltes. – De amint kiálltunk a színpadra Udo mellé, a hangja egyből visszarepített a kezdetekhez. Elsőként a közönséget is teljes meglepetésként érte a dolog, de ahogy játszottuk a dalokat, nyilvánvalóvá vált, mennyire örülnek, hogy ismét együtt látnak kettőnket. A következő három hónapban alkalmam nyílt alaposabban is megismerni Sven Dirkschneidert, Fabian Dee Dammerst és Andrej Smirnovot: mind hihetetlenül tehetséges zenészek, de közben alázatos, tisztelettudó srácok. Szóval nagyon természetesen alakult minden, és ezek után roppant könnyen mondtam igent, miután Udo megkérdezte, csatlakoznék-e tartósan is a bandához."

„Peterrel nagyon régi a barátságunk, és az Accept vonatkozásában az utóbbi években felmerült nézeteltérések sem vetettek rá árnyékot – teszi hozzá Udo. – A viták kizárólag egyetlen emberre és a feleségére korlátozódtak, mindenki sejtheti, kikre. Az Accept összes többi tagja mindig is nagyon jó barátságot ápolt egymással. Tisztában vagyok vele, hogy Peter rengeteg gyümölcsöző ajánlatot kapott más zenekaroktól, de az évek során az összesre nemet mondott. Velünk őszintén szólva nem keresheti meg ezeket az összegeket, így még többet jelent számomra, hogy úgy döntött: az U.D.O.-val marad, és belép a Dirkschneiderbe is basszusgitárosként. Ebből nyilvánvaló számomra, hogy igazi fémszív dobog benne, és hogy a barátság meg a jó móka sokkal fontosabb neki a pénznél. Köszönöm, Peter!"

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.