Shock!

november 27.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hivatalos: Dave Lombardo dobol a Misfits újjáalakuló koncertjein

0829daveHivatalosan is bejelentették, hogy Dave Lombardo dobol majd a Misfits szeptemberi két újjáalakuló koncertjén. A Slayer volt és a Suicidal Tendencies jelenlegi dobosa hatalmas megtiszteltetésnek tekinti a lehetőséget, de arról persze most még semmit sem tudni, hogy esetleg tartósan is csatlakozik-e Glenn Danzigékhez, ha lesz folytatás.

Megerősítette a Misfits, amiről pár hete már suttognak a szakmában: Dave Lombardo ül majd a dobfelszerelésük mögött az e hétvégén esedékes denveri Riotfesten, majd ugyanennek a fesztiválnak a chicagói kiadásán is két héttel később Glenn Danzig, Jerry Only és Doyle Wolfgang Von Frankenstein mögött. „A Misfits teremtette meg a horrorpunk-attitűdöt, és óriási hatást gyakorolt a modern rockra, punkra és metalra", mondta a Rolling Stone-nak Lombardo. „Könnyű döntés volt, amikor felkértek, hogy csatlakozzak hozzájuk ezekre a monumentális bulikra. Megtiszteltetés volt a felkérés, és alig várom, hogy velük játszhassak."

„Elősztör 1988-ban találkoztam Dave-vel, amikor a Danzig négy amerikai koncertet adott a Slayerrel még az első lemez megjelenése előtt", így Glenn Danzig. „Dave a legjobb dobosok egyike, és alig várom, hogy mindenki lássa, miként játssza a Misfits-nótákat ezeken a különleges koncerteken." „Mindennel, amik ezzel a két koncerttel együtt jártak, az volt a legnagyobb kérdés, hogy ki tud kellő ütemet diktálni és erőt tenni ebbe a hatalmas gépezetbe a doboknál", teszi hozzá Jerry Only. „Amikor Dave Lombardo neve felmerült, Glenn és én egyből egyetértettünk az első pillanattól kezdve, ami helyből jó előjel. Szerintem a punknak az a sötét oldala, amit mi teremtettünk a Misfitsszel, megtermékenyítő hatást gyakorolt a thrashre, és ebből nőttek ki aztán az olyan bandák, mint a Metallica meg a Slayer. Mint ahogy további rengeteg zenekart is inspiráltunk a punkforradalom során."

Azt persze nem tudni, hogy ha tényleg lesznek további bulik (márpedig alighanem lesznek), akkor Lombardo képes lesz-e Danzigékkel tartani azokon is, hiszen ősszel már a Suicidal Tendencies tagjaként jelentet meg lemezt és turnézik.

 

Hozzászólások 

 
+16 #1 rubikkocka 2016-08-29 16:41
Ha valaki mostanában kifogja az aranyhalat, akkor kívánjon már egy új albumot is nekik, légyszi :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.