Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Hisszük, hogy a vita visz előre a bólogatással vagy néma fejrázással ellentétben”

Negyedik nagylemezével jelentkezett a The Southern Oracle. A zenekar új albumának címe Exodus Aesthetic.

0427tso

Tizenkét éve működik már a hazai The Southern Oracle, akiknek most kijött a negyedik lemezük is Exodus Aesthetic címmel. „Az elmúlt időszak sajnos a legtöbb helyzetből a rosszat hozta ki, és ezért a vezető pozícióban lévő hatalmak a felelősek – mondja az anyagról Kókai Barnabás énekes. – Mi mint zenekar, viszont azért vagyunk felelősek, hogy erre felhívjuk a figyelmet! Az agresszív zene jelentéssel bíró szövegekkel egy nagy lehetőség, amit mindig igyekeztünk kihasználni, de most már semmi más nem számít, addig feszítjük a húrt, amíg csak tudjuk! Nincs több mellébeszélés, nem állunk le olyanokon akár gondolkozni sem, amikor néhányan viharként a biliben nagy szavakkal dobálóznak összetartást harangozva, miközben a legnagyobb bomlasztó erőként vannak jelen az amúgy is kicsi és rendkívül törékeny közösségünkben, tökéletes párhuzamban a politikai vezetőkkel szerte a világban... Elég!"

thesouthernoracle_cA lemez a csapat szerint eddigi legkomplexebb munkájuk, amihez többek között a vírushelyzet és az ezáltal felfokozott hangulat is csak hozzátett. „Az elmúlt hónapokban hathetes periódusokban jelentkeztünk a koncepció egy-egy sarkalatos tételével, melyekhez mindig kiemelten leírtuk a szóban forgó üzenetet. Jó volt látni a rengeteg visszajelzést, beleértve a negatív, akár támadó jellegűeket is, hiszen a célunk a figyelem felkeltése, más szemszög bemutatása és ez korántsem egyszerű, de semmiképpen sem hálás feladat. Viszont mi hisszük, hogy a vita visz előre a bólogatással vagy néma fejrázással ellentétben."

A zenekar emellett új felállással vág neki az évnek és az új terveknek. „2008 vége felé alapítottuk a zenekart, de a következő év februárjától számítjuk igazán, amikor csatlakozott Bodócsi Imi, akire azóta is testvérként tekintek. Sok barátot és emléket köszönhetünk az ezt követő éveknek, amiben volt jó és rossz egyaránt. Egy rettentően nehéz időszak után jött Budai Béla, akit elképesztően tehetséges zenésznek tartok. Így hárman írtuk meg életünk legfontosabb lemezét minden szempontból, amit most a legnagyobb büszkeséggel osztunk meg a világgal. Sok tervünk van a továbbiakra, amit az egyébként is évek óta mellettünk álló Tóth Peti kiegészítésével hozunk, pandémia ide vagy oda."

A lemez alább végighallgatható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.