Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hetfield, Flynn és a norvég hercegi pár is megnézte Friscóban a Kvelertak koncertjét

0511kvelprincIllusztris vendégek egész sora tette tiszteletét a Kvelertak május 7-ei San Francisco-i koncertjén: a norvég black'n'rollereket nemcsak James Hetfield és Robb Flynn nézte meg a thrash fővárosában, hanem Haakon Magnus norvég herceg és felesége, Mette-Marit Tjessem Høiby hercegnő is.

„Hetfield és én nem kevés alkalommal headbangeltünk szinkronban", írta Robb Flynn, aki az Instagramon tett közzé pár fotót a koncertről. A Machine Head főnök vagy az európai színtér ügyeit illetően köztudottan képben lévő Metallica frontember jelenléte persze nem annyira meglepő egy Kvelertak bulin, mint a norvég hercegi páré, de mint tudjuk, az egy más világ...

0511robbjaymzPéldának okáért a banda új nagylemeze, a Meir helyből a norvég listák első helyén indított néhány héttel ezelőtt, de a zenekar már bemutatkozó albumával is hatalmas sikert aratott hazájában, és egyből a szakma kedvence lett. A lemez két Spellemann-díjat is bezsebelt (ez a Grammy norvég megfelelője), elnyerte a Statoil egymillió koronás – nagyjából 180 ezer dolláros – támogatását, amely az ígéretes fiatal norvég tehetségek nemzetközi áttörését hivatott segíteni, majd pedig arany fokozatot szerzett, ami Norvégiában 15 ezer példány után jár. Ezt egyenesen egy másik nagy rajongójuktól, Dave Grohltól vehették át, miután a Foo Fighters nyitózenekaraként léptek fel Oslóban.

A zenekar a nagy sikerek ellenére azért megpróbál két lábbal a földön maradni: Erlend Hjelvik énekes nemrég azt mondta, igyekeznek tudatosan messzebbről nézni az őket hozsannázó véleményeket. „Egyszerűen csak megírjuk a zenét, ami tetszik nekünk, és megpróbáljuk nem elhinni a hype-ot. Mindig a legjobbra törekszünk, és sosem vesszük magunkat túlságosan komolyan. Természetesen érdekes a körülöttünk lévő pezsgés, de szeretném azt hinni, hogy ez a dalok minőségének köszönhető. Úgy gondolom, letettünk az asztalra valami újszerűt, ami remélhetőleg frissnek hat", fogalmazott a frontember.

 

Hozzászólások 

 
+11 #1 kéjsóvár bohóc 2013-05-11 10:16
Lehet, hogy Hetfield riffeket gyűjt az új Metallica albumhoz! DDD)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.