Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hét éven át készült, teljesen komplett szólóalbumot hajított a kukába Myles Kennedy

Jövőre végre megjelenik Myles Kennedy első szólóalbuma, ám ebben az esetben nem arról a lemezről van szó, amin az Alter Bridge énekese közel egy évtizeden át dolgozott: utóbbi anyagot félretette, és a Year Of The Tiger javarészt friss szerzeményeket rejt majd.

alter_bridge_k2017_03

Tizenkét számmal jelenik meg valamikor 2018-ban Myles Kennedy első szólóalbuma, a Year Of The Tiger, amelyet Michael „Elvis" Baskette producerrel rögzített az énekes. A kiadvány Myles szavai szerint majdhogynem konceptlemeznek tekinthető. „Alapvetően egy egységes történetet mesél el az album, nagyjából azt dokumentálja, mi történt az anyámmal, a testvéremmel és velem, amikor gyerekkoromban meghalt az apám", mondta a Metal Waninak.

Az Alter Bridge és Slash szólócsapatának frontembere 2009 óta dolgozott egy önálló anyagon, amely tokkal-vonóval együtt elkészült, és meg is keverték, ám ez az album végül mégsem az az album: hét évnyi munka ide vagy oda, Myles az első eresztést félretette, és új dalokat írt. „Hátraléptem, és friss fejjel átgondolva a dolgokat, azt mondtam magamnak: dalszerzőként őszintének kell lenned magaddal. Itt tartasz most? Nem. Megmutatja ez a lemez, hol tartasz most? Nem", ecsetelte a hátteret Myles a Metal Waninak. „Nehéz döntést kellett meghoznom, mert rengeteg munkát fektettem abba az albumba, és persze rengeteg időt és pénzt is, viszont ennek ellenére is úgy éreztem: félre kell tennem, és elejéről kell kezdenem a munkát. Így tavaly év végén, idén év elején ismét nekiálltam dalokat írni, és szerencsére megint elég sok ötlet közül válogathattam. Egy dalt azért felhasználtam a korábbiak közül is, de ezt is teljes egészében újravettem. Alapvetően a demóból indultam ki, és újból felépítettem a nótát. A környezetemből sokan örültek ennek, mert ez volt az egyik kedvencük."

A két lemez Myles szerint zeneileg is eltér egymástól. „A Year Of The Tiger sokkal inkább blues-alapú, mint az első anyag volt. Annak úgy indultam neki, hogy akusztikusabb irányban akartam maradni vele, de aztán az ember stúdióba vonul, és ott vannak a soksávos megoldások, a ProTools-dolgok és az összes hozzáférhető játékszer, amitől rögtön úgy érzed, hogy határ a csillagos ég. Így aztán az akusztikus alapúnak, pőrének indult számokból valami egészen más fejlődött ki. A Year Of The Tigeren éppen emiatt Elvisszel együtt arra törekedtünk, hogy behatároljuk, hány sávot használhatunk. A lemez javarészét egyenesen szalagra vettük, szóval most tényleg az volt az alapgondolat, hogy a kevesebb több. Akik már hallották, azt mondják, mindenképpen bluesosabb a hangulata, és hangszerelés tekintetében is megpróbáltam elkanyarodni attól a bizonyos falszerű high-gain megszólalástól. Van a dalokban rezonátoros gitár, mandolin, lap steel gitár, sőt, még bendzsó is. Szóval mindenképpen más, mint amit eddig csináltam."

Az énekes javarészt maga vette fel a lemezt, de első zenekara, a The Mayfield Four dobosa, Zia Uddin például vendégeskedett rajta. További részletek és konkrét megjelenési dátum remélhetőleg hamarosan. Az már biztos, hogy a kiadó a Napalm lesz. Kennedy októberben Budapesten is fellépett az Alter Bridge-dzsel.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.