Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Három órányi késés után megdobálták Axl Rose-t Monterreyben

Ismét botrány alakult ki a Guns N’ Roses körül, miután a zenekar koncertjének kezdete három órát csúszott a mexikói Monterreyben a hétvégén. Axl Rose kis híján levonult a színpadról, miután a feldühödött tömeg dobálni kezdett a banda nyitószáma közepette. Jó kis alapozás mindez a GN’R október 28-án startoló észak-amerikai turnéja előtt…

W. Axl Rose mindössze egy perc után ingerülten félbeszakította a Guns N’ Roses október 23-ai monterreyi koncertjének nyitódalát, a Chinese Democracyt, miután a közönségből tárgyak repültek fel a színpadra. „Ezt akarjátok csinálni? Mert akkor hazamegyünk. Tényleg ezt akarjátok, szarságokat hajigálni fel a színpadra? Mi jól akarjuk magunkat érezni. Ti is?”, szegezte a közönségnek a kérdést az ingerült énekes. „Oké, lépjük át ezt a dalt”, mondta aztán társainak, és a buli a Welcome To The Jungle-lel folytatódott. Az ábra persze akkor lesz kerek, ha hozzátesszük: az Arena Monterreyben rendezett koncert kezdése a kiírt időponthoz képest több mint három órát csúszott Axl jó szokása szerint. Igaz, a szervezők ezúttal kivételesen nem a késéseiről is híres frontemberre mutogattak, hanem bizonyos technikai problémákat emlegettek. Akárhogy is, a város vezetése 870 dollárnyi bírságot szabott ki rájuk a késés miatt.

A Guns N’ Roses az október eleji Rock In Rio fesztiválon is két órát késett, pedig a szervezők eleve úgy kötöttek velük szerződést, hogy komoly pénzeket hárít a zenekarra a csúszás. Axlt persze ez sem hatotta meg, sőt, utólag még neki állt feljebb, és a szervezők miatt kialakult csúszást okolta a helyzetért. „Szeresd vagy utáld, fogadd el vagy utasítsd el – ha nyolc órás kezdést akarsz, találj barátokat vagy menj el moziba, netán nézd meg a tíz órás híreket, hogy képben legyél”, írta nem sokkal utána a zenekar a hivatalos Facebook oldalon. „Ez rock’n’roll! Ne foglalkozz azzal, hogy másnap suliba, melóba kell menned, vagy hogy mit kell csinálnod a következő napon. Ez itt a Guns N’ Roses, és ha elérkezett az idő, a színpad lángra fog lobbanni.”

Axl notórius késései az elmúlt két és fél évtized folyamán számtalan botrányt kavartak a Guns N' Roses körül, és az egykori társak közül Izzy Stradlin, majd később Slash kilépésében is bevallottan szerepet játszottak. A bandának tavaly októberben Londonban több mint 100 ezer dollárjába került a kétórás csúszás, és Axlt akkor is megdobálta a felhergelt tömeg. Mint emlékezetes, a zenekar a legutóbbi magyarországi koncerten, 2006 májusában is bő két órával a hivatalos kezdési időpont után lépett színpadra. Az indokok általában a lehető legváltozatosabbak szoktak lenni, egyes verziók szerint az énekes annak idején egyszerűen azt szokta meg a hollywoodi klubokban, hogy éjfél előtt nem nagyon lép színpadra, és korábbi időpontban nem is képes maximális teljesítményt nyújtani. Axl hű fegyverhordozója és cimborája, Sebastian Bach szerint pedig pusztán annyiról van szó, hogy Rose-nak különösen hosszú bemelegítésre van szüksége a koncertek előtt a hangszálai miatt. Utóbbi persze aligha jelent magyarázatot arra, hogy öt és fél évvel ezelőtt Axl miért csak akkor érkezett meg Ferihegyre, amikor a kiírás szerint nagyjából épp el kellett volna indulnia az öltözőből a színpad felé... Nálunk a hivatalos változat szerint éppen különböző fájdalmak miatt injekciózták Milánóban, és ezért csúszott olyan sokat a buli.

 

Hozzászólások 

 
+2 #8 Aladin 2011-10-25 19:24
idióta. mindig is az volt.
Idézet
 
 
#7 Venomádi 2011-10-25 18:51
Idézet - TelekiPál:
Gondolom gázsiosztáskor nem szokott késni a kis görény.


Kajak úgy olvastam gázosztáskor:D
Idézet
 
 
#6 varga mihály 2011-10-25 14:11
ez egy KOCSÖGG !! :)
Idézet
 
 
+3 #5 mrataxi 2011-10-25 13:46
gondolom, már direkt ezért veszik a jegyeket a koncertjeikre, hogy lehessen dobálózni
Idézet
 
 
+2 #4 Pitta 2011-10-25 12:34
Kifogása az mindig van. Legalább vállalja be, hogy miatta késnek.
Idézet
 
 
+1 #3 M 2011-10-25 10:53
én csak azon csodálkozom, hogy még mindig ekkora méretű tömeget vonzanak be. a rock in rio-ról láttam 1-2 felvételt, katasztrófális volt....
Idézet
 
 
+7 #2 TelekiPál 2011-10-25 10:28
Gondolom gázsiosztáskor nem szokott késni a kis görény.
Idézet
 
 
+1 #1 Tomika 2011-10-25 09:41
Én a 2006-os bulira másképp emlékszem.
Azt tudom, hogy hajnal fél 2-2 között jöttem ki az arénából mert akkor lett vége a koncertnek....
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.