Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgass bele Axl Rose első korai stúdiófelvételeibe!

0529rapidfireRövid, de igazi kuriózumnak beillő kis részlet került fel a YouTube-ra W. Axl Rose főszereplésével, méghozzá bőven a Guns N’ Roses előtti korszakból: a Ready To Rumble című dal részletét Kevin Lawrence gitáros töltötte fel a videómegosztóra, akivel Axl 1983 körül együtt zenélt egy Rapidfire nevű formációban.

Axl és Lawrence rövid ideig zenélt együtt Rapidfire néven Mike Hammernik basszerrel és Chuck Gordon dobossal, és 1983 májusában még egy ötszámos demót is rögzítettek. Ezek a felvételek majdnem harminc éven át álltak az eredeti nyolcsávos formátumban Lawrence birtokában, ám nem kizárt, hogy a gitáros most kezdeni akar velük valamit, ugyanis beindított egy honlapot, és feltöltött egy szűk percnyi ízelítőt a Ready To Rumble című számból. Emellett a demón még szerepelt az All Night Long, a The Prowler, az On The Run és a Closure is. Lawrence szerint Axl a felvételeken még más stílusban énekel, mint amit később a Guns N’ Rosesban megszokhattunk tőle, sokkal heavy metalosabb, halfordosabb a tónus, ami persze a banda nevének ismeretében eleve nem lehet meglepő.

Az, hogy a rajongók valaha is hallhatják-e a Rapidfire dalait, Axl első igazi stúdiófelvételeit, természetesen nem csak elhatározás kérdése – mint a honlapon olvasható igen terjedelmes dokumentációból kiderül, Lawrence az évek során többször is kereste az ügyben az énekest, ám – van, aki ezen meglepődik? – egyszer sem sikerült választ kapnia tőle…

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.