Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgasd meg az új Ayreon eposz címadó dalát!

ayreon_cMeghallgatható a címadó dal az Ayreon október 28-án megjelenő új nagylemezéről, a The Theory Of Everythingről. Az albumon Arjen Lucassenhez méltó vendégsereg teszi tiszteletét.

A szövevényes sci-fi/fantasy mesesztorit kibontó konceptalbumra szokás szerint Arjen Anthony Lucassen játszotta fel a gitár-, basszus- és billentyűtémák nagyrészét, a dobos pedig ismét Ed Warby volt. Rajtuk kívül a hangszeres szekcióban vendégként felbukkan még a billentyűknél Rick Wakeman (Yes), Keith Emerson (Emerson, Lake & Palmer) és Jordan Rudess (Dream Theater), vendéggitárszólózik Steve Hackett (Genesis), dudán és furulyán pedig a Nightwishből ismert Troy Donockley domboríthat. Az énekesek sora hasonlóan impozáns: az egyes szerepekben olyan torkok hallhatóak, mint JB (Grand Magus), Sara Squadrani (Ancient Birds), Michael Mills (Toehider), Cristian Scabbia (Lacuna Coil), Tommy Karevik (Kamelot, Seventh Wonder), Marco Hietala (Nightwish) és John Wetton (Asia, King Crimson).

Az album számos különböző formátumban lát napvilágot, ezek közül a legalaposabb egy dupla CD-s, DVD-s csomag két további bónusz CD-vel és egy 48 oldalas, LP-nagyságú könyvvel. A DVD-re interjúk és egyéb nyalánkságok kerülnek, a plusz két diszken pedig az album összes dalának instrumentális változata kap helyet.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 Wendiii 2013-10-17 15:47
Az idei év eddig is erős volt zenei téren (Black Sabbath, Wardruna, Tyr, hamarosan itt az új Hell is), és most Arjen mester. Nagyon komolyan gondban leszek, ha valaki azt kérné tőlem, hogy állítsak már össze egy Top 10-es listát. Az a baj, hogy az eddig felsoroltak mind az első helyen állnának. :)
A hab a tortán még egy új King Diamond lemez lenne :D
Idézet
 
 
+3 #1 Tuonela 2013-10-17 09:30
Az eddigi két hallgatás alapján az idei év egyik legjobb lemeze született meg. Mondjuk nem is számítottam másra a Mestertől, ez az ember egy zseni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.