Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgasd meg az első új Saint Vitus dalt!

Már meghallgatható egy új dal a július 4-én Budapesten koncertező underground doom legenda, a Saint Vitus új albumáról, az áprilisban megjelenő Lillie: F-65-ról. A zenekarnak tizenhét éve ez lesz az első stúdióalbuma.

A Down, a Crowbar vagy a Cathedral munkásságára is alapvető hatást gyakorló Los Angeles-i amerikai doom banda jelenlegi felállásában Dave Chandler gitáros, Scott „Wino” Weinrich énekes, Mark Adams basszusgitáros és Henry Vasquez dobos muzsikálnak. Vasquez a banda ősdobosa, Armando Acosta tavalyelőtti halála előtt nem sokkal kapta meg stabilan a dobosi posztot. Az április 27-én megjelenő Lillie: F-65 anyag az első Saint Vitus album lesz az 1995 májusában kiadott Die Healing óta, és egyben az első az 1990-es V után, ahol ismét Winóé a mikrofon. A lemezről ide kattintva máris meghallgatható a Let Them Fall című nyitónóta.

„Óriási érzés volt elkészíteni ezt a lemezt", mondja Chandler. „Roppant inspirálónak találtuk olyan körülmények között dolgozni, amelyek révén csakis az új anyagra kellett koncentrálnunk. Az új dobosunkkal, Henry Vasquezzel és a Season Of Mist kiadóval társulva ez a lemez új lehetőséget jelent számunkra, hogy mindenkinek megmutassuk: akad még a tarsolyunkban elég zene, amit az emberek arcába dörgölhetünk!"

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Let Them Fall
02. The Bleeding Ground
03. Vertigo
04. Blessed Night
05. The Waste of Time
06. Dependence
07. Withdrawal

Legalább ekkora örömhír, hogy a Saint Vitus július 4-én Budapesten, az A38 Hajón koncertezik a helyszín és a Lángoló Gitárok szervezésében. A jegyek elővételben 3500 forintba, később 4200 forintba kerülnek majd. Winóék előtt a Magma Rise és a Sunday Fury játszik.

A Blessed Night című új téma koncertfelvétele alább megtekinthető, Winóval készült tavalyelőtti interjúnkat itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.