Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgasd meg az első új Amorphis dalt!

Április 19-én jelenik meg a finn Amorphis új nagylemeze, a Circle a Nuclear Blastnél, amelyről máris nyilvános az első új dal, a Hopeless Days hivatalos szöveges videója. A konceptlemez producere Peter Tägtgren volt, és a tagok esküsznek rá, hogy számos újdonsággal szolgálnak majd az albumon.

Megérkezett az első ízelítő a finn Amorphis áprilisban esedékes új anyagáról a Hopeless Days dal szöveges videója képében. A zenekar ismét konceptalbumot készített, amelynek középpontjában egy olyan főszereplő áll, aki egy negatív élményt követően megtalálja, miként szabadíthatja fel a belsejében szunnyadó erőket, és ebben egy másik időből és másik helyről érkezett vezető is segítségére van, végül pedig a finn múlt segítségével megtalálja a saját múltját, spirituális törzsét. „A Circle cím az egységre utal”, mondja Tomi Joutsen énekes. „Annak idején, amikor valami különleges ügyben kellett döntést hozni, a bölcsek körbeültek, és nem mindenki csatlakozhatott hozzájuk. Ebben a történetben a főszereplőt ide, a bölcsek körébe hívják meg.”

„A The Beginning Of Times promotálása közben elkezdtük azt érezni, hogy folyamatosan ugyanazt mondjuk el mindig, amikor az emberek a stúdiózásról és a dalok születéséről kérdezgetnek”, mondja a lemez zenei irányvonaláról Esa Holopainen gitáros. „Noha a zene nagyon erős volt, a készítés semmiféle meglepetéssel nem szolgált, és gyakorlatilag végig biztosra mentünk vele. Most egy új dimenziót is adtunk a folyamatoknak, ami segített minket abban, hogy még jobban az anyagra tudjunk koncentrálni. A dalok hihetetlenül erősek, bombasztikusak és koponyadöngetők.”

A dallista az alábbi:

01. Shades Of Gray
02. Mission
03. The Wanderer
04. Narrow Path
05. Hopeless Days
06. Nightbird's Song
07. Into The Abyss
08. Enchanted By The Moon
09. A New Day
10. Dead Man's Dream (bónusz)

A limitált digibook kiadás egy bónusz DVD-t is tartalmaz majd, rajta egy dokumentumfilmmel és a Nightbird's Song videóklipjével. Emellett természetesen lesz bakelitkiadás, szimpla CD és hivatalos letöltés is.

Az Amorphis augusztus elején ismét Magyarországon koncertezik, a helyszín ezúttal Székesfehérvár és a FEZEN fesztivál lesz.

 

Hozzászólások 

 
-3 #1 Myth 2013-03-03 16:39
Elég unalmas, úgy látszik a Silent Waters-t soha többé nem fogják tudni túlszárnyalni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.