Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgasd meg a Miserium új albumát!

Megjelent a progmetalos Miserium második nagylemeze. Az Ascension című nagyszabású konceptalbum most teljes egészében végighallgatható.

0206miserium

Megjelent a progresszív metalos Miserium új nagylemeze, amely Szophoklész Aiasz tragédiáját és a trójai háború történéseit dolgozza fel. Az Ascension névre keresztelt új konceptanyag tíz tételén két évig dolgozott a csapat, ám a Return To Grace című első lemezükhöz képest most mindössze egy vendéget szerepeltettek. „Amint az érzékelhető volt, kissé lelassultak körülöttünk a dolgok", mondják a srácok. „Az elmúlt néhány évben mindannyian befejeztük tanulmányainkat, a nagybetűs élet pedig sajnálatos módon rányomta a bélyeget az időbeosztásunkra. Kénytelenek voltunk belátni, hogy projektként tudunk tovább működni, ám a lelkesedés változatlan, ahogy a csapat felállása is. Ami az új albumot illeti: rengeteg olyan ötletet használtunk fel, amelyeket az előző lemezen nem lehetett hallani. A néhol már-már thrashbe hajló prog-power témák nagyon jól passzoltak a háborús hangulathoz, de van itt doom és akusztikus merengés is, ahogy az tőlünk várható volt. A történet elmesélése szempontjából szükségesnek találtuk még egy karakter felvonultatását, ezért több tételben is hallható Varga Katalin énekesnő, aki Athénéként, Trója hangjaként és narrátorként is közreműködik. A borítóért pedig egy rendkívül tehetséges fiatal művész, a Deadlife art koponyája, Kóródi Tamás felel."

miserium_cAz egyórás lemezre az alábbi számok kerülnek fel:

01. Origin
02. Fear
03. A Day to Remember
04. Beyond the Walls
05. The Rising
06. Incomprehensible Act
07. Cast to Waves
08. A Silent Prayer
09. Ascension
10. When Memory Fades (bónusz)

Az album keverése és masterelése ezúttal is a szolnoki Denevér Stúdióban készült Cserfalvi „Töfi" Zoltán és Boros Béla közreműködésével, a végeredmény alább teljes egészében meghallgatható. „Nagy örömmel jelentjük be, hogy a már régóta esedékes második lemezünk hivatalosan is elérhetővé vált. Kívánjuk, hogy minden rock / metal zenét kedvelőnek kellemes pillanatokat szerezzen az Ascension. A bandcamp oldalunkon ugyan nem elérhető a When Memory Fades című bónusz dal, viszont akik még hisznek a fizikai formátumban és leadják rendelésüket, azok a CD-n megfülelhetik ezt is”, mondja a csapat.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.