Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ha van egy riffed, de nem áll meg a saját lábán, bizonyosan nem lehet rá jó szöveget sem írni”

2019-ben már bizonyosan kapunk egy új stúdiólemezt a Megadeth műhelyéből. Dave Mustaine szerint az album riffcentrikus dalszerzési megközelítéssel készül, és kevésbé lesz politizálós, mint a legutóbbi.

1110mega

„Nem igazán tudok erre válaszolni”, ismerte el Dave Mustaine, amikor a The Metal Voice-ban arról kérdezték, zeneileg milyen irányt vesz a csapat az első Dirk Verbeurennel készített albumon. „Ha az a kérdés, hogyan szól az album, nagyjából mindennek a kombinációja. Ha írok egy riffet, amivel aztán nem vagyok elégedett, nem veszem fel. Ha tetszik, elmentem, és ha az adott pillanatban nem használjuk, később valamikor még előkerülhet. Maradt egy teljes, befejezett dal, ami lemaradt a Dystopiáról, és el is feledkeztem róla. Ha stúdiózol és felveszel tizenhat dalt, miközben minden nap szétmelózod a seggedet, simán előfordulhat ilyesmi…”

Mustaine szerint a zenekar ezúttal ugyanakkor kicsit más munkamódszerrel dolgozik, mint például legutóbb. „Egyszerre egy riffel foglalkozunk: mindig az adott riffre koncentrálunk, és ha önmagában nem állja meg a helyét, akkor nem tesszük bele egyetlen nótába sem. Sokan dalszerzéskor mindenképpen beletesznek egy-egy adott szakaszt egy dalba, mert szükségük van oda valamire, de én nem szeretem ezt a megoldást. Nem akarok egyetlen gyenge részt sem a dalaimba. Mára gyakorlatilag minden dalszerzési módszert kiismertem, és ezt találom a legjobbnak. Ha van egy riffed, de nem áll meg a saját lábán, nem szól önállóan is elég erőteljesen, akkor bizonyosan nem lehet rá jó szöveget sem írni.”

Dave emellett azt is elárulta, hogy a vadul politizáló 2016-os lemezzel szemben a következő album kevésbé lesz közéleti tartalmú. „Kicsit visszavettem a politikai témákból, és inkább olyasmikről szólnak a dalok, amik általánosságban véve az embereket érintik, nem pedig bármely nemzet állampolgárait. Miért húzzak fel falakat szükségtelenül közénk?”

 

Hozzászólások 

 
#3 valarmorgulisz 2018-12-07 08:51
Ha tegnap jelent volna meg is késő lenne. Dalt akarunk Dave papa! Új dalt!
Idézet
 
 
#2 roland78 2018-12-06 13:11
kemenyek mint a vidia :D
Idézet
 
 
#1 Durvacell nyuszi 2018-12-06 08:36
A fotós ezeknek sem mondta, hogy "Itt repül a kismadár, tessék mosolyogni!". :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.