Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ha van a fejemben valami vázlatos zenei ötlet, elszívok egy spanglit”

0801draimanFire It Up címmel a harmadik új dalt tette közzé a hamarosan érkező Immortalized lemezről a chicagói Disturbed. A szám garantáltan megosztja majd a közönséget, a szövegben ugyanis elég egyértelműen a lágy drogok mellett áll ki a zenekar.

„A dal megírása előtt elég rendesen bepipáztunk”, ismerte el a Fire It Upról David Draiman énekes a Revolvernek. „De az életemben szerzett dalok 95 százalékát betépve írtam, ez az őszinte igazság. Ha van a fejemben valami vázlatos zenei ötlet, elszívok egy spanglit, lezuhanyozom, és hagyom, hogy a gőz megtegye hatását. Segít ellazulnom, és onnantól kezdve látom, hol vannak rések a zenében, látom a lyukakat a ritmusban, a dallamban, és tudom, mit lehet ebből kihozni, mik a lehetőségek. Kicsit ahhoz teremti meg a lehetőséget, hogy mindent tisztábban lássak.” Maga a Fire It Up ugyanakkor a klasszikus Simon & Garfunkel-féle The Sound Of Silence Disturbed-féle felvétele után született. „Befejeztük az aznapi melót, és nagyon kifáradtam, így megtömtem a pipát. Utána úgy jöttem vissza, hogy a világomat sem tudtam, és semmilyen értelemben véve nem álltam készen arra, hogy bármit is felénekeljek. Erre mindenki arra bátorított, hogy menjek vissza az énekszobába, miközben teljesen ki voltam ütve. Nagyon-nagyon régen nem hallottam már a hangomat ilyen sérülékenynek. Maga a nóta pedig amolyan laza, mókás téma, igen, ilyen is van ezen a lemezen. Szerintem épp elegen vannak, akik ugyanígy értékelik a marihuána felvilágosító hatását…”

A dallista az alábbi:

0624disturbedc01. The Eye Of The Storm
02. Immortalized
03. The Vengeful One
04. Open Your Eyes
05. The Light
06. What Are You Waiting For
07. You're Mine
08. Who
09. Save Our Last Goodbye
10. Fire It Up
11. The Sound of Silence
12. Never Wrong
13. Who Taught You How To Hate
14. Tyrant (bónusz)
15. Legion of Monsters (bónusz)
16. The Brave And The Bold (bónusz)

A The Vengeful One mellett alább most már a címadó szám is meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
+1 #5 TelekiPál 2015-08-03 05:36
Bekaphatják. Jött a Disturbed-ön kívül is van élet mentalitás és a nem tudjuk fogjuk-e még folytatni. Közben Draiman bepróbálkozott egy másik bandával, ami nem jött össze és (milyen meglepő!) még idén jön az új Disturbed album, ami így meglepő, úgy váratlan.

A legolcsóbb showbiznisz trükköket puffogtatják a létező legáltátszóbban és ez gusztustalan.
Idézet
 
 
-4 #4 valarmorgulisz 2015-08-01 16:39
Szívhatna többet is, mert ez a brekegés még mindig fos, de még összeállhat szarrá :)
Idézet
 
 
+2 #3 Edu 2015-08-01 16:08
Na jó nem fogok köntörfalazni, engem ez nagyon meglepett ;D. Persze jó értelemben. A zene szerintem király lett, a szöveg pedig egy kicsit tényleg lazább a megszokottnál, de ők legalább kísérleteznek vele. Ha mindegyik zeneszámuk ugyanolyan lenne a közönség meg a rajongók tuti megunnák előbb vagy utóbb. Az pedig, hogy őszintén felvállalják, hogy beszívtak nálam egy plusz pont. Ők legalább elismerik, hogy nem azok a kimondottan makulátlan zenekar.
Idézet
 
 
+5 #2 Sanctus 2015-08-01 12:45
Nincs bajom sem a spanglival, sem azzal ha erről dal születik, csak úgy érzem David ebbe a szövegbe semmi energiát nem ölt... buta, klisés, egyszerű. Egyrészt más szövegeik sokkal találóbbak, esetenként többrétűek, másrészt a témáról is írtak már érdekfeszítőbbe n...
Idézet
 
 
-5 #1 Erő 2015-08-01 10:32
Abszolút tisztelet! When weed replaces life...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.