Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ha összezársz egy ketrecben két tigrist, abból bizony problémák származhatnak”

0514jeryyKétségtelenül az utóbbi évek egyik legszenzációsabb újjáalakulása a Misfits klasszikus felállásának feltámadása. Jerry Only basszer egy interjúban már beszélt is a részletekről, és szavai alapján úgy tűnik: simán lehet, hogy a banda a denveri és chicagói Riot Festek mellett is tervez további fellépéseket.

Harminchárom év után, szeptemberben két amerikai fesztiválon ismét színpadra áll a Misfits legklasszikusabb felállásának magja, azaz Glenn Danzig énekes, Jerry Only basszusgitáros és Doyle Wolfgang Von Frankenstein gitáros. „Sosem volt olyan, hogy ne lettünk volna barátok", szögezte le a basszer a Rolling Stone-nak, amikor Glenn Danziggel ápolt kapcsolatáról kérdezték. „Csak ellenfelek voltunk. Lehet, hogy Larry Bird sem szerette a pályán Michael Jordant, de amikor elmentek együtt kocsmázni, minden rendben volt közöttük. Az újjáalakulás azután öltött alakot, hogy januárban volt egy megbeszélésünk Glenn-nel meg a menedzsmenttel. Az volt az alapvető cél, hogy átbeszéljük a névhez meg a merchandise-hoz fűződő jogi kérdéseket, és elkerüljük az érintettek közötti további jogi vitákat. Úgy mentünk oda, hogy át akartuk vágni egymás torkát. Azt hittük, újabb bírósági ügyekbe torkollik majd a dolog, de végül újraegyesülés lett belőle... Úgy hagytuk ott a megbeszélést, hogy tudtuk: megint együtt szeretnénk játszani. És ez nagyon jó."

Only ugyanakkor egyelőre nem tudja, mi minden sülhet ki a két szeptemberi amerikai fesztiválfellépésből. „Most először azt kell megnézni, hogy jól megtaláljuk-e a hangot egymással. Mert egyébként mindenki jól elvolt magában is. Ha nem megy, hát bassza meg, legalább akkor is megpróbáltuk. De úgy tűnik, nem ez a helyzet. Szerintem a valaha létezett legjobb bandaként nyomjuk majd. Én legalábbis így gondolom. Jó móka lesz. Eleve nem is mentem volna bele ebbe az egészbe, ha nem gondolom úgy, hogy Glenn tényleg akarja a dolgot. Azt mondtam neki: nézd, én az összes dalt tudom, szóval válaszd ki, te mit akarsz, és állítsd össze a műsort azokból a számokból, amelyekben szerinted a legjobb teljesítményt tudod nyújtani. Leültünk, és nagyon gyorsan letisztult a kép. Végigmentünk az összes dalon: a Halloweenen, a Die Die My Darlingon, nyilván a Last Caressen, bumm-bumm-bumm... Vagy harminc számot válogattunk össze. A sorrenden még mindig gondolkodunk... Mindenesetre ha eljutunk a második buliig, kibaszottul boldog ember leszek. Garantálom, hogy rajtam semmi nem múlik majd. És mivel Glenn bírja a menedzseremet, John Cafierót, ő fogja majd össze a dolgokat, hogy mind Glenn, mind én garantáltan elégedettek legyünk. Ebben az esetben abszolút nem lehetnek gondok. Ha összezársz egy ketrecben két tigrist, abból bizony problémák származhatnak – és harminckilenc évembe telt, mire tudatosult bennem ez..."

Egyelőre még nem tudni, ki dobol majd a koncerteken Danzig, Jerry és Doyle mögött, de a csapatnak már van jelöltje, aki állítólag viszonylag ismert arc, és családi kötelezettségei miatt dolgozott visszafogottabban az utóbbi években.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.