Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Harminchárom év után visszatér a klasszikus Misfits

Egészen megdöbbentő, de igaz: szeptemberben, két amerikai fesztiválon ismét egy színpadon áll majd a Misfits legklasszikusabb összeállításának három tagja, Glenn Danzig énekes, Jerry Only basszer és Doyle Wolfgang Von Frankenstein gitáros. Egyelőre nem tudni, várható-e ezen túlmenően is folytatás.

0513misfits

The Original Misfitsként hirdeti a Riot Fest minden idők egyik legfontosabb amerikai punkbandájának újjáalakuló koncertjeit. A szeptember 2-4. közötti denveri és a szeptember 16-18. közötti chicagói eseményeken harminchárom teljes év után áll majd egy színpadon Glenn Danzig, Jerry Only és Doyle Wolfgang Von Frankenstein, ami már csak azért is meglepő, mert Danzig és Only viszonya köztudottan minden, csak nem kiegyensúlyozott, még két évvel ezelőtt is majdnem pereskedésbe bonyolódtak egymással bizonyos merchandise-jogok kapcsán. Viszont úgy tűnik, Danzig akkor mégsem véletlen kente fel ismét a legendás Misfits-sminket a tavalyi Skeletons feldolgozáslemezen…

A teljes amerikai punk-, rock- és metalmezőnyre óriási hatást gyakorló ős-Misfits a maga idejében két megkerülhetetlen lemezt készített, az 1980-as Walk Among Ust és az 1983-as Earth A.D. / Wolf’s Bloodot, ugyanakkor későbbi kultuszukban az is nagyban közrejátszott, hogy dalaikat utólag rengetegen dolgozták fel, köztük olyan szupersztárok is, mint a Metallica vagy a Guns N’ Roses. A nevet a ’90-es évek derekától kezdve Jerry Only vitte tovább változó leosztásokban – egy turné erejéig még Téglás Zoli is énekelt náluk –, de a tábor mindig is az eredeti felállást akarta látni. Ez azonban még akkor sem állt össze, amikor Sharon Osbourne hétszámjegyű gázsit ajánlott nekik egy OzzFest-részvételért valamikor a 21. század elején. Doyle az utóbbi években ugyanakkor rendszeresen koncertezett Danziggel, így könnyen elképzelhető, hogy ez volt a katalizátor a reunionhöz.

Doyle szerint egyébként egyszer már majdnem megvalósult a nagy újjáalakulás, akkor azonban homokszem került a gépezetbe. „Legutóbb 2002-ben beszéltünk egy esetleges Misfits újjáalakulásról”, mondta egy interjúban a gitáros két évvel ezelőtt. „Jerry Onlyval együtt odarepültünk, hogy megvitassuk a részleteket Glenn-nel és a menedzserével, és minden nagyon jól haladt. Utána Glenn-nel együtt mentünk vissza a hotelbe, és beszélgettünk arról, hogy új dalokat írnánk, lemezt készítenénk, meg minden. Csak annyit kért Jerrytől, hogy fejezze be, amit csinál a Misfitsszel: azt mondta, ez a történet haljon el, és utána megcsináljuk. Szóval mindent megterveztünk, és mindenki benne volt, de már a következő nap felmerült valami probléma, és végül nem is jött össze a dolog. De én benne lettem volna, és ma is benne lennék. Igazság szerint jelenleg én vagyok az egyetlen, aki benne lenne... Mindenki tudni szeretné, ki miatt nem jön össze a dolog, de nem én vagyok az. Most azonnal félredobnám a szólóprojektemet, hogy megcsinálhassam, mert a rajongók ezt szeretnék igazán. Nagyon boldogan írnék egy Misfits-lemezt, ahol ismét együtt dolgozhatok Glenn-nel."

A Misfits legutóbbi lemeze 2011-ben jelent meg The Devil's Rain címmel, de azóta kihoztak egy koncertalbumot is Dea.d Alive! címmel. A banda legutóbbi felállásában egyedül Jerry Only képviselte a régi leosztásokat, a gitáros Dez Cadena, a dobos pedig Eric „Chupacabra" Arce volt. Egyelőre nem tudni, a mostani koncerteken ki lesz majd az ütős, és azt sem, van-e tervben további fellépés Denver és Chicago után. Mindenesetre vannak még csodák, mint azt a fenti eset is mutatja…

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 White Sunday 2016-05-16 23:28
Idézet - Zsolti:
"Mindenesetre vannak még csodák" és van az a pénz, ami akárkiket kibékít. :D


Akkor te ezek szerint nem nagyon ismered Glenn Danziget. :)
Idézet
 
 
+3 #1 Zsolti 2016-05-13 11:23
"Mindenesetre vannak még csodák" és van az a pénz, ami akárkiket kibékít. :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.