Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ha a Jugulatoron Halford neve állna, mesterműként istenítenék”

0920ripperA Judas Priest jelenleg nagy sikerrel turnézik az Egyesült Államokban a friss Redeemer Of Souls album kapcsán, Tim „Ripper” Owens pedig, aki egy mára lassan elfeledett periódusban énekelt a csapatban, ott váltja aprópénzre a tehetségét, ahol csak tudja. De azért ma is tartja: a vele készített albumok nemhogy állják a versenyt a mai Priest-lemezekkel, hanem jobbak is azoknál.

„Pontosan tudtam, hogy egy nap eljön majd az újjáalakulás, és ahogy korábban is elmondtam, most is elmondom: egyáltalán nem haragudtam rájuk”, válaszolta Ripper az Über Rocknak, amikor arról kérdezték, nem érzi-e visszatekintve hálátlan feladatnak azt a pár évet, amit a Priest élén töltött. „Ha visszatekintünk, úgy gondolom, ha a Jugulatoron Halford neve állna, mesterműként istenítenék. De hát ez már csak ilyen, én pedig megértem ezt, teljesen normális a helyzet. Az a hely Robé, de tisztában voltam vele, hogy én is képes vagyok minden este megfelelően teljesíteni a színpadon. Meg akartam csinálni, és Judas Priest-rajongóként tisztában voltam vele, hogy amit csinálok, az akkor is tetszett volna, ha odalentről figyelem. Hiszen olyan valaki állt a zenekar frontján, aki ugyanúgy el tudta énekelni a nótákat, mint Rob.”

Timnek az utolsó három Priest-lemez is tetszik. „Jók, de nekem a Jugulator jobban tetszik. De érted, Rob meg nyilván azt szereti jobban, amit ő csinált. Jó barátok vagyunk, és a többiekkel is baráti a viszonyom a mai napig – mindig viccelődünk is ezen az egészen. Az új album a gyökereikhez kanyarodik vissza. Viszont tudod, mi a nagyszerű? Hogy a Judas Priest közben simán csinálhat egy olyan lemezt is, mint amilyen a Nostradamus volt. Amikor kihozták a Turbót, az embereknek nem tetszett, de akkor is kísérleteztek az egész karrierjük során, akár tetszett ez másoknak, akár nem.”

Ripper hangját legközelebb az iszonyatos nevű Project Rock formáció első albumán hallhatjuk majd, amelyben Keri Kelli gitárossal, James Kottak dobossal, Rudy Sarzo basszerrel és Teddy „Zig Zag” Andreadis billentyűssel zenél. A lemezt már felvették, a megjelenés dátuma egyelőre kérdéses.

 

Hozzászólások 

 
+3 #16 Khold 2014-10-15 15:52
Ha nincs Ripper, akkor valószínűleg nem lenne se Priest, se Iced Earth, vagy legalább is nagyon más lenne mindegyik.
Idézet
 
 
+4 #15 shmonsta 2014-10-15 00:23
Idézet - sanyi:
Ez egy nagyon korrekt és egyenes nyilatkozat. Mindig is egy nagyon jófej, udvarias fickónak tartottam Rippert, amellett, hogy ott a helye a legnagyobb metal énekesek között. Respect.


Azt hiszem véletlenül rossz mancsra kattintottam, bocs. Tökéletesen igazad van.
Idézet
 
 
+8 #14 pumpika666 2014-10-14 21:27
a jugulatort robi bácsi nem bírta volna el hangilag, nem is annyira a stúdióban, mert azért volt a jugu lemez után 3 évvel egy feltámadása, ahol azért nagyokat dalolt, de amit ripper bírt énekelni stúdióban, azt élőben is tudta, robi bácsira ez kb a fight project után már nem volt igaz, a war of words turnén gyakorlatilag lemezminőséget énekelt, sztem ott ki is nyírta a hangját egy életre
Idézet
 
 
+10 #13 Zoli 2014-10-14 19:23
A Bloodstained-et hallottam először a lemezről, megpadlóztam. A jugulator egy kurva jó metal lemez, Ripper anno megmentette a Judas Priest-et.
Idézet
 
 
+5 #12 Terror tarol 2014-10-14 18:04
Hát igen, TimRipperes éra. Judas priest, akkor nálam CSAKIS az!
Tim vokál stílus >
Halford. Hallfordnak remek hangja van, de egy vinnyogó bluojszter" cicajancsi. Soses bírtam. Ennyi...
Viszont voltak az ő időszakában is állat számok, amiket még jó, hogy átmentettek számomra kedvelhetőbb vokállal a Live lemezeiken.
Johnny be goodot meg a Ram it downt hiányolom csak, de meghallgatnám azokat is Ripperrel.
Mai napig hallgatom a Demolitiont meg a Jugulatort is. nagy kedvenceim . Indusztrial metal kategoriában igen combos lemezek.
Idézet
 
 
+18 #11 sanyi 2014-10-14 16:34
Ez egy nagyon korrekt és egyenes nyilatkozat. Mindig is egy nagyon jófej, udvarias fickónak tartottam Rippert, amellett, hogy ott a helye a legnagyobb metal énekesek között. Respect.
Idézet
 
 
+9 #10 Khold 2014-10-14 14:45
Ripper egy zseni! Örülök, hogy nem csak én gondolom így :-)

A Priest-et tulajdonképpen a Jugulator-ral ismertem és szerettem meg :-)
Milyen rég volt 97....
És az egy nagyon jó év volt, hiszen akkor jelent meg többek között az Action - SexAct!on lemeze is :-) Igaz, azért nem egy kategória a Priest-tel :-D
Idézet
 
 
+12 #9 nekem8 2014-10-14 12:31
Én már régóta azt mondom, hogy vele most sokkal jobb lemezeket készítene a priest. A bandában most leginkább rob, utána meg scott az aki miatt erőtlen és ötlettelen az egész.
Viszont az olyan lemezekhez, mint a jugulator, kell egyfajta befogadóképessé g, annyi biztos hogy nem a pónilovon ülve hallgatja az ember...
Idézet
 
 
+21 #8 Afrikaaner 2014-10-14 12:19
Én csak az 1998-as dupla koncert CD-re hívnám fel a figyelmet. Az egész zseniális elejétől a végéig, és a Jugulator dalai szenzációsak rajta. Amit pedig aztán a Diamonds and Rust alatt énekelés címén elővezet Owens, arra nincsenek szavak.
Idézet
 
 
+12 #7 Ferenc 2014-10-14 11:39
Jugulator egy 10/10-es lemez,Ripper pedig egy király énekes.Malmsteen Perpetual Burn lemeze is miatta tetszik igazán.
Idézet
 
 
+16 #6 queensryche999 2014-10-14 10:54
Idézet - Morello:
Halford nélkül is mestermű :)
Szerintem teljesen logikus folytatása a Painkiller-nek, megmaradt ugyanaz a lendület és agresszió. Megkockáztatom, semmivel sem gyengébb annál!!



Szerintem lényegesen agresszívebb és keményebb. No nem lett death metal, de szembetűnő a kontraszt. Emlékszem, vissza is hőköltem, amikor először hallottam és szembesültem a zenével: lehangolt gitárok, agresszívebb riffek, és hát Tim is beleadott mindent, amit csak tudott. Némileg összezavart: nem értettem, hová lett az eddigi, még a Painkilleren is többnyire dallamközpontú Priest. :) Persze a két lemez között eltelt 7 év természetes módon hozta ezt a zenei evolúciót, és ne felejtsük azt sem, hogy Rob bizony már annak idején is erőltette volna a "bedurvulást". Azóta persze a helyére került nálam ez az anyag is. A Cathedral Spires-t pl. a valaha íródott egyik legepikusabb nótájuknak tartom és az elsőként megismert Burn in hell is favorit, ahogy a Blood Stained, vagy címadó Jugulator.
Idézet
 
 
+19 #5 a.magyar 2014-10-14 10:43
Iszonyat jó énekes,a Crazy Mamában egy méterről néztem szájtátva,milye n bitang őserő van a hangjában.Szarrá hallgattam mind a két vele készült Priest albumot,és teljesen igaza van mindenben,amit mond.Azzal együtt,hogy tényleg Halfordé a "hely",gáz,hogy úgy tesznek,mintha nem is lenne az a két lemez,amin Ripper énekel!:-(
Idézet
 
 
+9 #4 weigi 2014-10-14 10:22
Mikor jön már az új Beyond Fear?
Idézet
 
 
+16 #3 bjorn 2014-10-14 10:21
Nekem a Demolition is tetszik. Olyan refrent mint a Metal Messiahe azota sem irta a JP.
Idézet
 
 
+19 #2 Morello 2014-10-14 10:13
Halford nélkül is mestermű :)
Szerintem teljesen logikus folytatása a Painkiller-nek, megmaradt ugyanaz a lendület és agresszió. Megkockáztatom, semmivel sem gyengébb annál!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.