Shock!

október 31.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gyász az Exhorderben: meghalt Frankie Sparcello

Március 22-én meghalt Frankie Sparcello, az Exhorder basszusgitárosa. A zenész először 1991-ben, nagyjából egy évvel a debütáló Slaughter In The Vatican album megjelenését követően csatlakozott a kultikus New Orleans-i thrash/groove alakulathoz, majd legközelebb 2010-ben bukkant fel a csapat környékén. Sparcello halálának okát egyelőre nem közölték, de hamarosan további részleteket ígérnek a körülményekről.

Frankie Sparcello 1991-ben az eredeti basszert, Andy Villafarrát váltotta az Exhorderben, és a zenekar következő évi második anyagán, a The Lawn mutatkozott be a közönségnek. Mivel a csapat nem sokkal a lemez megjelenése után feloszlott, a basszusgitáros nem igazán teljesedhetett ki tagként, társai pedig a legutóbbi, 2008-as újjáalakuláshoz is Villafarrát hívták el először. Andy azonban hamarosan lelécelt, így tavaly újból Frankie akasztotta nyakába a hangszert, és több kiemelt bulin is fellépett a csapattal, így például a nyári németországi Rock Hard fesztiválon is vele léptek színpadra. Az Exhorder legújabb felállása először december 10-én koncertezett New Orleansben: a bandát Sparcello mellett Kyle Thomas énekes, Vinnie Labella és Jay Ceravolo gitárosok, illetve az itt debütáló új dobos, Seth Davis alkották. Utóbbi nem sokkal a buli előtt váltotta az eredeti ütőst, Chris Nailt.

Az Exhorder tagjai régóta ígérgetnek egy új albumot, ha éppen olyanjuk van, de többnyire még abban sem tudnak megegyezni, hogy akkor most létezzenek-e stabilan vagy sem. Kyle Thomas 2007-ben, a Shock!-nak adott interjújában például még azt is kizárta, hogy valaha is ismét összejön majd a banda...

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.