Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Green Day: ismét megjelenik a két elveszett album

December 19-én ismét megjelenik a Green Day első két nagylemeze, az 1990-es 39/Smooth és az 1992-es Kerplunk. A trió két korai anyaga a mai napig is elsősorban kultikus kedvencnek számít, hiszen a banda az 1994-es, Warner kiadós Dookie-val tört be a köztudatba.

Az újrakiadások speciális bakelit verzióban egyaránt kaphatók lesznek, és csemegéket is csatolnak hozzájuk: a 39/Smooth-on helyet kapnak majd az annak idején csak kislemezes 1000 Hours és Slappy dalok, a Kerplunkon pedig a Sweet Children EP anyaga fog szerepelni. Utóbbi album többek között arról is nevezetes, hogy itt szerepelt először a Welcome To Paradise, ami később a Dookie-ra is felkerült, és azóta is a Green Day egyik masszív koncertslágerének számít.

A két album némileg mostoha sorsú a Green Day diszkográfiában, hiszen amikor a trió 1994-ben berobbant a köztudatba a semmiből a Dookie anyaggal, a többség azt hitte, az az első lemezük. Igaz, mára azért a későbbi sikerek farvizén mindkettőből elcsorgot 1-1 millió példány világszerte... Az újrakiadások felelőse az Epitaph európai részlegének merchandise cége, a King Roads Merch lesz.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.