Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Grave Digger: negyven év, húsz stúdiólemez, ősszel magyar fellépés

Huszadik nagylemezével jelentkezik május 29-én a német Grave Digger. A Fields Of Bloodról megérkezett az első dal, és a turnéval ősszel a csapat elvileg Magyarországra is eljut.

0313gd

Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepli idén a Grave Digger, akik ennek alkalmából stílusosan pont idén, tavasz végén adják ki huszadik stúdióalbumukat, a Fields Of Bloodot a Napalmnál. A lemez ismét koncepcionális jellegű, és a csapat által korábban már kétszer is feldolgozott skót függetlenségi háborúk témakörével foglalkozik.

gravedigger_cA dallista az alábbi:

01. The Clansman's Journey
02. All For The Kingdom
03. Lions Of The Sea
04. Freedom
05. The Heart Of Scotland
06. Thousand Tears
07. Union Of The Crown
08. My Final Fight
09. Gathering Of The Clans
10. Barbarian
11. Fields Of Blood
12. Requiem For The Fallen

Az All For The Kingdom című dal máris meghallgatható. A csapat a lemezmegjelenést követően európai turnéra indul az Orden Ogan vendégeként, másik előzenekarként a Rage társaságában. A körút budapesti állomása szeptember 29-én lesz a Dürer Kertben. További részletek itt.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#11 Sabaton 2020-03-17 23:51
Folytatás: A HRM-en pedig, ha nem láttad volna (amit kétlek), már nem igazán fikázzák Joakimékat. Ha megfigyelted, a januári Sabaton-koncertbeszámol ó volt az egyik legolvasottabb cikk az elmúlt hónapokban ott. Igaz, hozzászólást senki sem írt (én sem), de nagyon ritka ott a majdnem 3000 olvasás egy-egy cikknél (ja igen, és 100 facebook-like)--mindezt egy olyan oldalon, ahol a többség ugye elvileg ki nem állhatja a Sabatont...
Csak úgy mellékesen, hozzávetőlegese n: Slipknot koncertbeszámol ó (1594 olvasás, 17 like); a Dream Theater közel van, de köztudott, hogy rengetegen szeretik őket az oda írók közül.
És igen, én írok oda is Sabaton néven (de ezt elmondtam már korábban is), te viszont még mindig nem mondtad meg, hogy ki vagy onnan...Strappado, netán Clint (stílus alapján leginkább rájuk tippelnék, igaz, utóbbival már találkoztam személyesen koncerten, érdekes, hogy milyen jól el tudtunk beszélgetni, még a Sabatonról is..)
Idézet
 
 
#10 Sabaton 2020-03-17 23:41
Folytatás: csak halkan jegyzem meg, hogy amikor a Digger 1984-ben kiadta az azóta alapvetés Heavy Metal Breakdownt, akkor még a Helloween sem adta ki az első lemezét, nem hogy a többi említett banda. Szinte biztos vagyok benne, hogy a felsorolt tagokat sem ismered Boltendahlon kívül (talán még Lulist, mióta az Acceptben van). Valamint, hogy én is említsek néhány bandát (maradjunk a németeknél), akik szintén nagyobb figyelmet érdemelnének (már nem mintha a Grave Digger olyan hű, de nagy élvonalbeli lenne): Primal Fear, Wolfchant, Grailknights, Varg, Brainstorm, Kissin' Dynamite, Serious Black, Haggard, Gun Barrel, Rebellion, Crematory, Die Krupps, Minotaurus, Equilibrium, Stormwarrior, és lehetne még sorolni. Kíváncsi vagyok, hogy ezek közül hány bandát ismersz és szeretsz.
De jaja, én csak a Sabatont imádom és hallgatom 24/7-ben. Na, ez tesz téged megint csak hiteltelenné, és ezt te magad is tudod, mert nem tudod megcáfolni, ezért inkább nem fogsz reagálni.
Idézet
 
 
#9 Sabaton 2020-03-17 23:28
Idézet - Xanadu:
Na, megjelent az elfogulatlanság áról és roppant igényes zenei ízléséről méltán híres Szabi-fetisiszta, jaj de jó! Mondjuk a nevedben szereplő banda lilaködös imádata és eme két darab, bölcsességtől duzzadó, hozzáértésről tanúbizonyságot tevő kommented mindent elmond számomra a zenei kompetenciádról , úgyhogy veled nem is vesződnék többet. Csupán egy kérdés: a HRM-re is te szoktál írogatni, és csakis akkor, amikor valamilyen sérelem éri szegény kis csapatodat, ugye? :D


Jaja, mondogasd csak a fantazmagóriáid at. Nekem meg inkább az jön le a Grave Diggerrel kapcsolatban, hogy abszolút nem vagy képben a bandával kapcsolatban, úgy meg szinte biztosan nem ismered és szereted őket, mint én. Aki "lekannásborozza " őket, az sem vall valami nagy, hogy is fogalmaztad: "bölcsességtől duzzadó, hozzáértésről/tanúbizonyságró l". De ezt megint csak megszoktam már, mint amikor múltkor sem válaszoltál a kommentjeimre, itt is el fog ez maradni, mert érdemben nem tudsz.
Idézet
 
 
#8 Xanadu 2020-03-17 14:57
Idézet - Sabaton:
Utána jött egy megint más irány a The Grave Digger lemeztől, és érdekes, hogy szinte mindenhol azt lehet olvasni, hogy 2010 óta pedig csak jobbnál jobb lemezeket csinálnak (harmad--vagy már negyed, hogy stílusosak legyünk--virágzásukat élik, mint az Overkill), de neked elengedhetetlen fikázni őket...na mindegy, ha ez tesz boldoggá...


Na, megjelent az elfogulatlanság áról és roppant igényes zenei ízléséről méltán híres Szabi-fetisiszta, jaj de jó! Mondjuk a nevedben szereplő banda lilaködös imádata és eme két darab, bölcsességtől duzzadó, hozzáértésről tanúbizonyságot tevő kommented mindent elmond számomra a zenei kompetenciádról , úgyhogy veled nem is vesződnék többet. Csupán egy kérdés: a HRM-re is te szoktál írogatni, és csakis akkor, amikor valamilyen sérelem éri szegény kis csapatodat, ugye? :D
Idézet
 
 
#7 Sabaton 2020-03-16 23:41
Utána jött egy megint más irány a The Grave Digger lemeztől, és érdekes, hogy szinte mindenhol azt lehet olvasni, hogy 2010 óta pedig csak jobbnál jobb lemezeket csinálnak (harmad--vagy már negyed, hogy stílusosak legyünk--virágzásukat élik, mint az Overkill), de neked elengedhetetlen fikázni őket...na mindegy, ha ez tesz boldoggá...
Idézet
 
 
#6 Sabaton 2020-03-16 23:37
Pff...és akkor még én állítok túlzó megjegyzéseket egy-egy bandához kapcsolódóan. Ennek a Xanadu-nevű trollnak az első hozzáböfögése (mert ez nem több attól) kimeríti az egyszerűen hiteltelenség netovábbját. Inkább nézd meg, hogy honnan is indult a Grave Digger (Heavy Metal Breakdown-Witch Hunter-War Games-The Reaper--amely négyes mindmáig rengetegen tekintik a Grave Digger legjobb korszakának); közben volt a Digger néven kiadott Stronger Than Ever lemez, ami ugyan teljesen eltért a korábbiaktól, de egy jó lemez lett, ám nem aratott sikert, így a The Reaperrel belekezdtek a (szerintem is) jobb szakaszába a karrierjüknek (a Heart of Darkness-Excalibur éra, és a Chris Boltendahl-Uwe Lulis-Tommi Göttlich-Stefan Arnold-HP Katzenburg felállás volt szerintem a legerősebb lineup-juk).
Idézet
 
 
#5 Xanadu 2020-03-16 16:39
Folyt.

Keménység: ez azért eléggé objektív dolog. A GD-t semmivel sem érzem "fémesebbnek", agresszívebbnek a Guardiannél, a korai BG-nél meg pláne, ahol a dalok alapjai közelebb vannak a thrash-hez, mint a power metalhoz. De ezen már nem veszünk össze. Kemény, nagyon kemény a Digger, ám cserébe unalmas és jellegtelen is. :)

Equinox, ismered az Evertale-t? Fülelj csak bele a debütáló albumukba, és ugyan stílusilag, hangzásilag valamelyest az is közelebb van a Blind Guardianhez, viszont nagyon komoly zenélés folyik ott, és az énektémák, kórusok is a helyükön vannak. Kár, hogy egy hazai metal magazin sem emlékezett meg róluk, pedig még hazánkban is felléptek (azt hiszem, az Orden Ogan vendégeként).
Idézet
 
 
#4 Xanadu 2020-03-16 16:25
Idézet - Equinox:
Ez nagyon nem igaz. A Scanner egy underground csapat, Kiske-korszakos Helloween zenével (Gamma Ray is ilyen volt, igaz, később), egy elég fahangú énekessel. És a rengeteg leállás miatt nem alakult ki folyamatos karrierje a Scannernek. ...


Igen, a Scanner inkább Helloween/B. Guardian-vonal, de azért az sincs oly messze a Digger világától. A kilencvenes évek GD refrénjeit pedig egyértelműen a Gamma Ray, BG, Scanner kórusai ihlették, nézd meg, előtte nemigen voltak ahhoz hasonlóak, inkább Accept-szerűek. És ha a Scanner énekesének fahangja van, nem is tudom, mit mondjak Chris extra-limitált röfögésére - egy épkézláb dallamra képtelen. Ettől még lehet szeretni őt és a Diggert, de hogy köröket verne mondjuk a Scannerre, azt felfogom előrehozott áprilisi tréfának. :)
Idézet
 
 
#3 Equinox 2020-03-15 21:13
Ez nagyon nem igaz. A Scanner egy underground csapat, Kiske-korszakos Helloween zenével (Gamma Ray is ilyen volt, igaz, később), egy elég fahangú énekessel. És a rengeteg leállás miatt nem alakult ki folyamatos karrierje a Scannernek.

A GD köröket ver rájuk, maradjunk ennyiben, '95 és kb 2003 (Heart of Darkness és Rheingold között) nem hibáztak, kiadtak egy sor klasszikust. Sokkal keményebbek voltak a Blind Guardiannál, végig, nem mintha verseny lenne, de hamis az összehasonlítás szerintem. A Heart of Darknessen pl egész előremutató szövegek vannak, és én szeretem ezt a "kardot ki és megyünk harcolni az angolok ellen" világot is. Nem zseniális, de messze nem kőbunkó, mint aminek be akarod állítani.
Idézet
 
 
#2 Xanadu 2020-03-15 20:19
Számomra ez az egész banda egy Koccintós bornak megfelelő kategória a díjnyertes fajta mellett. ;) Ugyanazokkal a sablonos zenei panelekkel élnek, mióta léteznek, a dalszövegek alulmúlják az Ossian legfényesebb korszakait, Chris barátunk rettenet kappanhangja mellett pedig maga Ozzy is egy Pavarottinak tűnik. Ezt a refrént meg már többször megírták a Tunes Of War-érában, amikor a Blind Guardian kórusműveit igyekeztek leszedni inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Ott van pl. a szintén német Scanner, ők köröket vernek a Diggerre, mégis egész pályafutásuk alatt a mély-undergroundban senyvednek - és nem, nem azért, mert szar, amit csinálnak/csináltak. Tessék csak meghallgatni mondjuk a From The Dust Of Ages című, közel 10 perces eposzukat '89-ből, csak az az egy daluk keresztbe lenyeli a teljes GD-életművet. :)
Idézet
 
 
#1 Equinox 2020-03-15 15:47
Tunes of War egy heavy metal alapmű, de kicsit sok bőrt akarnak lenyúzni a skót témáról. Voltak még skót témák a későbbi albumokon is (Highland Tears pl a Liberty or Deathen), szóval reménykedünk. Nagy kedvencek
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.