Shock!

május 18.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gőzerővel íródnak az új Crimson Glory dalok

Az év második felében már több európai koncerten is bemutatkozott a floridai Crimson Glory új felállása. A kultikus amerikai power metal banda 2012 folyamán remélhetőleg új dalokkal is előrukkol majd, bár egyelőre csak annyit hajlandóak elárulni, hogy nagyban dolgoznak.

„Számos különböző kiadó érdeklődött irántunk komolyan az utóbbi időben, de még senkivel sem állapodtunk meg”, mondta Jon Drenning gitáros a görög Rock Hardnak. „Csak óvatosan haladunk előre, mert biztosra akarunk menni, jó döntéseket szeretnénk hozni, és csakis a zeneipar legjobb cégeivel, szakembereivel akarunk közösen melózni. Ami magát a lemezanyagot illeti, nem árulhatok el semmit, mivel teljes zárlat alá helyeztük a dalokat. Azt azonban szilárdan hiszem, hogy a rajongóink nagyon elégedettek lesznek a készülő albummal.”

A dalszerzésben a Crimson Glory új énekese, Todd La Torre is aktívan részt vesz. „Egyenlő rangú szerzőtárs vagyok a munkában”, fogalmazott a frontember. „A zenekar számára fontos volt, hogy ne csak egy énekese legyen, hanem olyan valakit találjanak, aki a kreatív folyamatokba is bele tud folyni. Mivel gitározni, dobolni és énekelni egyaránt tudok, mindez a dalszerzés terén is előnyöket jelent, és jobban át is tudom érezni így, merre tartunk, mintha csak el kellene énekelnem, amit elém tesznek. Nagyon várom, hogy rányomhassam a saját bélyegemet a zenére, és így összeköthessük a Crimson Glory elmúlt huszonöt évét a jövővel.”

Az interjúban természetesen a csapat legendás egykori énekese, a 2009-ben elhunyt John Patrick „Midnight” McDonald is. „Ha Midnight élne, szívesen dolgoznék vele együtt egy új albumon és turnéznánk is, de csak ha jó egészségi állapotban és mentális formában lenne. Mindig reméltem, hogy egyszer ismét összejöhetünk vele, és tudom, hogy a rajongók is ezt szerették volna, de egyszerűen nem volt rá lehetőség. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy itt van velünk Todd, aki segít nekünk előrelépni, miközben Midnight örökségét is hűen ápolja.”

A zenekar jelenlegi felállását Drenning és La Torre mellett Ben Jackson gitáros, Jeff Lords basszusgitáros, Dana Burnell dobos és John Zahner turnébillentyűs alkotják, vagyis az énekesi posztot leszámítva az első két klasszikus lemez muzsikusai zenélnek a Crimson Gloryban. A csapat utoljára 1999-ben adott ki stúdióalbumot Astronomica címmel, Wade Blackkel a mikrofonnál.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 BZ 2011-11-17 15:47
Szerintem egészen hasonlít az új srác hangja, bár élőben azért kaotikusabb Midnight-énál. Igaz, a pár fennmaradt koncertvideó alapján szegény Midnight sem volt mindig lemezminőségű élőben...

Viszont az megvan, hogy a basszusgitáros fejre cyberpunkba oltott Jack Bauer?
Idézet
 
 
+2 #2 zoli 2011-11-16 17:15
Az első két lemez megvan vinylen, alapművek. Remélem egyszer eljutnak Magyarországra.
Idézet
 
 
+1 #1 robidog 2011-11-16 11:03
Mindnight nélkül nem az igazi, de azért város nagyon!
=(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.