Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gorgoroth: ritkaság lesz az újravett klasszikusból?

A jelen állás szerint CD-n egyelőre kizárólag a héten kezdődött, a lengyel Vaderrel közös turné állomásain lehet majd kapni a Gorgoroth klasszikus harmadik lemeze, az Under The Sign Of Hell újravett, 2011-es verzióját. A komoly pénzügyi problémákkal küzdő Regain kiadó valamikor várhatóan piacra dobja majd az albumot, de jelenleg még nem tudni, mikor.

A Gorgoroth már áprilisban átadta a Regainnek az újravett lemez masterszalagjait, a csőd szélén egyensúlyozó kiadónak azonban egyelőre nem áll módjában kiadni az Under The Sign Of Hell 2011 anyagot: eddig már kétszer is kitűzték a megjelenési dátumot, ám ezeket végül el kellett halasztani. Jelenleg nincs tervben konkrét új dátum, így a zenekar egyelőre csak az aktuális turné állomásain árulja a CD-t, amíg a készlet tart.

Az 1996-ban rögzített Under The Sign Of Hell eredetileg 1997 októberében került a boltokba, amikor az európai undergroundban vadul dühöngött a black metal láz. Ez volt a bergeni banda első nagylemeze, amelyen már teljes egészében az ezt megelőző Antichrist album egyes dalaiban bemutatkozott Pest énekelt. Az anyag sikerének köszönhetően a Gorgoroth a Nuclear Blasthez szerződhetett, a következő Destroyer már náluk jelent meg a következő évben. A most újravett változatot a mostanság a filmezéssel kacérkodó Gaahl távozása után, 2008-ban visszatért Pest énekelte fel, és a banda főnöke, Infernus felelt a gitár- és basszustémákért, tehát ők képviselik az albumot eredetileg feljátszó tagságot, a banda akkori dobosa, az 1999-ben öngyilkosságot elkövetett Erik „Grim" Brødreskift helyén pedig természetesen az aktuális Gorgoroth ütős, Tomas Asklund ül. Mint ebből is látszik, az Obituaryből érkezett aktuális basszer, Frank „Bøddel" Watkins nem kapott szerepet a felvételek során.

Az anyag dallistája az alábbi:

01. Revelation of Doom
02. Krig
03. Funeral Procession
04. Profetens åpenbaring
05. Ødeleggelse og undergang
06. Blood Stains the Circle
07. The Rite of Infernal Invocation
08. The Devil Is Calling

A Gorgoroth közben egyébként lassan, de biztosan dolgozgat a következő albumon is, amelynek megjelenése valamikor jövőre várható. A Vaderrel közös aktuális turnénak az eredeti tervek szerint lett volna magyar állomása is, de ez végül meghiúsult: aki látni akarja a párost, november 30-án Kassán nézheti meg őket.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.