Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Glen Benton még Jézusnál is jobban utál engem”

Újjáalakult a Deicide elődzenekara, az Amon, benne a floridai sátánista death metal banda két eredeti gitárosával. A Hoffman fivérek, Eric és Brian két friss arccal, Jesse „Jecheal" Jolly énekes/basszusgitárossal, illetve Mike Petrak dobossal kezdtek újra zenélni, és máris dolgoznak első albumukon. A tesók persze nem spórolnak a Glen Benton irányába küldött fricskákkal...

Az újjáéledt Amon két demót rögzített a '80-as években, az 1987-es Feasting The Beastet és az 1989-es Sacrificalt, ezek alapján szerződtette le őket a Roadrunner. Miután a nevet változtatott zenekar első két albuma minden idők legnagyobb példányszámban elkelt death metal lemezei közé került, a két demó is megjelent a Deicide logó alatt 1993-ban Amon: Feasting The Beast címmel. A Hoffman tesók egészen 2004-ig a Deicide tagjai voltak, amikor is meglehetősen csúnya körülmények között, anyagi természetű viták miatt otthagyták a zenei agy Steve Asheim dobost és a főideológus Glen Benton énekes/basszusgitárost.

Az újjáélesztett Amon december óta egy tampai stúdióban dolgozik Mark Prator producerrel (lásd még például Iced Earth) első anyagán, ami Liar In Wait címmel jelenik majd meg az év második felében a banda saját kiadójánál. A lemez kilenc dalt rejt majd, melyek Eric Hoffman szerint technikásabbak a Deicide zenéjénél. „Nem túl bonyolult azért, tehát még mindig fogós", magyarázta a gitáros a Terrorizernek. „Lesz a dalokban egy rakás klasszikus Deicide-szerű bevezető, aztán átmegy az egész igazi arcbamászó szarságba!"

Az Amon a tervek szerint Deicide dalokat is játszik majd a turnén, azt azonban a tagok kizártnak tartják, hogy valaha is ismét összejöjjenek Bentonnal és Asheimmel. Eric az interjúban azt is igyekezett kiemelni, hogy az Amont annak idején a közhiedelemmel ellentétben nem Benton, hanem ők alapították, ma azonban már nincs párbeszéd a felek között. „Hat éve nem is láttam Glent. Azt mondja, ha meglát, előbb lelő, aztán kérdez... Még Jézusnál is jobban utál engem."

A Deicide új lemeze idén jelent meg To Hell With God címmel, a zenekar pedig idén ismét fellép Magyarországon, méghozzá az idei Hegyalja fesztiválon.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.